Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dezonoare si lasitate in Partidul Democrat

       Mă întreb pentru a nu știu câta oară, până când o să mai continue această mascaradă a acaparării puterii de că tre PD și până când prostul gust al ambiției meschine o să se mai răsfrângă asupra noastră? Oare nu tot acest PD este cel din timpul alegerilor, când se bătea umăr la umăr cu PNL, contra PSD? Practic, nemerniciile politice pur românești nici nu m-ar interesa dacă nu ar crea efecte dezastroase regăsite în nivelul de trăi al celor de-o seamă cu mine. Nimeni, dar absolut nimeni din actuala sferă politicianistă nu își mai amintește de problemele reale ale românilor. Suntem ignorați în aceeași notă în care am fost ignorați de șaisprezece ani încoace. Pentru că pe ventrilocul de Emil Boc îl consider inexistent indiferent de poziția pe care o ocupă în PD, nu pot să îmi imaginez cât mai crede președintele Traian Băsescu că se poate întinde coarda răbdării destul de elegante a PNL-ului. Recomandările oficialilor europeni fac apel la o stabilitate politică și la o conlucrare a Alianței D.A.. Cu toate acestea, vanitatea lăcomiei băsesciene împinge întreaga armată de marionete a PD spre un război idiot ce nu poate conduce decât la distrugerea politico-economică a României. Lăsând de-o parte populismul penibil, Băsescu se arată a fi un individ încă pățânat și lipsit de orice scrupule. Păcat, mare păcat că nu există în acest moment o opoziție reală și puternică , care să speculeze greșelile și zguduie din temelii acțiunile unui președinte ce într-o țară guvernată de normalitate ar fi fost mort din punct de vedere politic. Bâlbele în mi minor venite de la Mircea Geoană și Ion Iliescu adăugate la latratul tembel al lui Vadim Tudor nu numai că nu reușesc să oprească , ci înlesnesc vendeta ce a că pătat de mult timp dimensiuni personale.

       Dacă veți urmări cu atenție, vendeta aceasta a lui   Traian Băsescu este argumentată pe erori ale guvernului Tăriceanu și pe o așa-zisă luptă împotriva grupurilor de interese. În cazul în care ar dori să se exprime corect, arcașii PD-ului ar trebui să folosească ca sintagmă, atunci când se referă la combaterea corupției, lupta împotriva celorlalte grupuri de interese decât ale lor. Oricum ar sta lucrurile, eu le pun în cu totul altă ordine, aceea a loialității și onorabilității, dar în cazul capilor PD nu este cazul. Admițând că PNL-ul lui că lin Popescu Tăriceanu face gafe în actul de guvernare, și face, de cate ori s-a oferit PD-ul să-l sprijine și de cate ori i-a luat apărarea? Nu este oare de datoria pediștilor, pentru că tot s-au adunat sub semnul unei alianțe, să își ajute partenerii de guvernare? Ba da, este datoria lor, dar preferă să speculeze breslele din zidul liberal și să mai bage câte o șopârlă printre ele. Activitățile recente ale liderilor PD pot fi ușor acceptate drept o mare trădare Față de partenerii lor și, deoarece asta implică un regres economic, este o mare trădare Față de cei că rora le-au cerșit voturile. În altă ordine de idei, abandonarea apropiaților tăi în momente grele însemna lașitate și lipsa asumării unor responsabilități, situații ce te recomanda drept inapt pentru a face parte din imensul show grotesc al guvernării României.

         Presupunând că PNL nu va ceda presiunilor venite evident dinspre Cotroceni, ceea ce este puțin probabil data fiind virulentă acestora, Traian Băescu dă semne că își va neglija definitiv electoratul, concentrându-se din ce în ce mai mult pe înlăturarea cabinetului Tăriceanu. Astfel, având în vedere cerințele comisarilor europeni, nu pot sa nu iau în calcul o eventuală sabotare a integrării României în Uniunea Europeană printr-un act nejustificat de voință al celui ce se vrea a fi acum întâiul păpușar al țării.

Bogdan Popescu