Acasă Arhiva Ana Maria Pătru este ministru secretar de stat la Autoritatea ElectoralăPermanentă

Ana Maria Pătru este ministru secretar de stat la Autoritatea ElectoralăPermanentă

” De mărțișor/Traian Băsescu a semnat decretul de numire

Joi, 1 martie a.c., președintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire a Anei Maria Pătru în funcția de vicepreședinte al Autorității Electorale Permanente (AEP). Președintele și vicepreședinții sunt desemnați pentru un mandat de 8 ani, care poate fi reînnoit o singurădată. Mandatele președintelui și vicepreședinților înceteazăla expirare sau prin demisie, deces sau revocare. Revocarea se face, pentru motive temeinice, de că tre autoritățile care i-au numit. Președintele AEP este Octavian Opriș, iar celalalt post de vicepreședinte este deținut de Ionel Fleșariu. Vâlceanca Ana Maria Pătru a ocupat funcția de director coordonator al Autorității Electorale Permanente – Filiala RegionalăSud. La doar 31 de ani, fosta pedistăa ajuns în fruntea Autorității Electorale Permanente. După cum spune, numirea a fost cel mai frumos mărțișor pe care l-a primit din viața profesională. În cadrul unui interviu, Ana Maria Pătru ne-a dezvăluit care-i sunt planurile de viitor.

” Rep. Cum a decurs întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu președintele Traian Băsescu?

” Ana Maria Pătru: Întâlnirea a fost una emoționantă. Am ajuns acolo cu mari emoții și când am plecat parcă aveam și mai multe. A fost ceva deosebit. Întrevederea de la Palatul Cotroceni a durat cam o oră.

” Rep. Ce atribuții vei avea în cadrul Autorității electorale Permanente?

” Ana Maria Pătru: Voi începe munca la București de luni, 15 martie și deocamdatănu știu ce atribuții o săam. Pot doar săvăspun că Autoritatea ElectoralăPermanentăeste o instituție autonomă, cu personalitate juridică și cu competențăgenerală. Ea lucreazăîn intervalul dintre cele două perioade electorale și în perioada alegerilor. De fapt, munca se desfășoarăîntre cele două perioade electorale. Acum eu intru direct în Biroul Electoral Central și voi superviza alegerile, că sunt europarlamentare, că este un referendum, alegeri parțiale sau orice altăformă din punct de vedere al legalității.

” Rep. Ce se va întâmpla cu postul de director al filialei Sud din Vâlcea?

” Ana Maria Pătru: Autoritatea Electoralăde la Vâlcea a avut un început bun, avem un raport bun pe filială, sper săcontinue la fel, eu am să-i sprijin. Deocamdată, nu știu ce se va întâmpla cu postul de director coordonator, probabil vom găsi soluții în timp, săgăsim o persoanăpotrivităcare săpreia ștafeta și sămuncească la fel de mult. Problema este că nu prea avem personal, trebuie săgăsim soluții sămai angajăm personal săse ocupe de teritoriu, de controale în teritoriu. Dacă Autoritatea nu a funcționat până acum conform legii, acest lucru a plecat de undeva de la centru. Ceva acolo s-a oprit, încât Autoritatea nu a avut instrumentul necesar săia măsuri, nici în teritoriu și nici la centru. Drept dovadă, nu Autoritatea pregătește alegerile pentru parlamentul european, ci Ministerul Administrației și Internelor. În mod normal, Autoritatea are această atribuție. Cu siguranță, la alegerile din 2008, singura instituție care se va ocupa de pregătirea alegerilor va fi Autoritatea Electoralăși, bineînțeles, ne vom bucura dacă vom avea și sprijinul Ministerului Administrației și Internelor.

” Rep. Odatăcu numirea în funcția de ministru secretar de stat, a trebuit sărenunți la viața politică . Ai demisionat din PD? 

Mi-am dat demisia din Partidul Democrat înainte de a fi numită, cu durere în suflet. însă , dacă vreodatăam sărenunț la funcția de demnitar, am să măîntorc în viața politică . De altfel, măbucur că în ultimul timp au intrat foarte mulți tineri în politică . Este o șansăpentru ei, indiferent de partidul și doctrina pe care și le aleg, important este săse lanseze, săaibăun cuvânt de spus în fața celorlalți. E bine săaibămultăîncredere în ei, săaibăun țel în viațăși sănu se abatăniciodatăde la el, indiferent de piedici. Săaibăcuraj și încredere în ei și vor reuși. Aș vrea săvăspun că în Partidul Democrat sunt tineri de excepție de care se va mai auzi, cu siguranță, chiar dacă acum nu sunt foarte vizibili, dar într-un an, doi, precis vor fi, pentru că trebuie săse facă schimbul de generații. Vreau săamintesc câteva persoane cum ar fi Eusebiu Vețeleanu, de la organizația municipală, consilierul local Romeo Rădulescu, Anca Gheorghe, de la organizația județeană , Ovidiu Barbu, Bogdan Almași, care, sunt sigură, că vor avea ceva de spus în politică în viitorul apropiat.

Magda Tolea

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.