Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceanăpe scurt

” un derbedeu ca mulți alții, cititor întâmplător al ziarului nostru electronic, ne-a invadat forumul paginii de web, scriindu-ne de la IP-ul 62.217.241 – server al „Orange România”, sub diferite pseudonime insultându-ne pentru că am prezentat cazul Laviniei Cîrstoi și insultând și victima șefului ITM ” la o emisiune a „Local Kombat”, de la RTV Etalon, s-a făcut referire la atitudinea primarului stațiunii Băile Olănești Viorel Cioteanu Față de șefa Departamentului Integrare al Consiliului Județean Vâlcea, Carmen Alexandrescu. Drept „mulțumire”, primarul Cioteanu comandăarticole denigratoare la adresa dumneaei, uitând chiar și de respectul pe care-l datoreazăbărbatul unei femei ” Ion Nicolae nu mai este președintele ședințelor de Consiliu Local. Din fericire, nu mai suntem nevoiți săvedem mereu mutra obosităși mustăcioasăa „Dințișorului de Aur”, rânjind obscur de pe scaunul de lângă primarul Râmnicului, Mircea Gutău ” de curând, Agenția Naționalăpentru Egalitate de Șanse a primit două reclamații din județul nostru. În studiu se mai aflăși un alt caz – cel de la Inspectoratul Teritorial de Muncă , din Rm. Vâlcea, caz urmat de desfacerea abuzivăa contractului de muncă , despre care am scris în numărul trecut

 

” Scandalul creat de publicarea articolului „Satrapul de la ITM” face prozeliți. Mulți sunt aceia care ne alimenteazăcredința (cu probe) că aici avem de-a face cu un caz clasic de neprofesionalism, substituit de o atitudine dictatorialăa neputinciosului ce se vede devansat de pregătirea în domeniu a celor din jurul lui. Dacă tuturor acestor noi informații, le atașăm starea labilăpsihic a inspectorului șef, Ion Nicolaescu, ajungem sigur la cea mai urgentămăsurăcare se poate lua cu acest individ: licențierea! Marți seara, la sediul Partidului Democrat a avut loc ședința Biroului Permanent Teritorial unde, se spera că situația satrapului de la ITM va fi definitiv tranșată. Numai că a lipsit din oraș liderul județean Dorel Jurcan și, astfel, nefericirea celor de la ITM Continuă . însă , va veni și ziua aceea În schimb, un derbedeu ca mulți alții, cititor întâmplător al ziarului nostru electronic, ne-a invadat forumul paginii de web, scriindu-ne de la IP-ul 62.217.241 – server al „Orange România”, sub diferite pseudonime („justițiarul”, „incoruptibilul” sau „doar i-o bag”) insultându-ne pentru că am prezentat cazul Laviniei Cîrstoi și insultând și victima șefului ITM. Nu ne mai surprinde atitudinea unor astfel de nenorociți, dar ne gândim că dacă în locul salariatei, care este apăratăacum de majoritatea mijloacelor de informare în masălocale, ar fi soția lor sau fiica lor, cam cât de „justițiari” ar fi? Idioți au fost, idioți sunt încă și plină -i țara de idealiști ca ei!

” La începutul săptămânii, la emisiunea „Local Kombat”, de la RTV Etalon, s-a făcut referire la atitudinea primarului stațiunii Băile Olănești Viorel Cioteanu Față de șefa Departamentului Integrare al Consiliului Județean Vâlcea. Proiectul de dezvoltare al stațiunii Olănești a câștigat dreptul de finanțare printr-un program Phare (2004 – 2006) cu sprijinul Consiliului Județean – în spețăal doamnei Carmen Alexandrescu – șefa Integrării vâlcene și, drept mulțumire, primarul Cioteanu comandăarticole denigratoare la adresa dumneaei, uitând chiar și de respectul pe care-l datoreazăbărbatul unei femei. Pentru atitudinea manifestatănu-l putem scuza pe primar, chiar dacă -i știm biografia sau culegem date noi despre trecutul său tumultos. În cadrul emisiunii televizate a fost menționat faptul că pentru finalizarea proiectului amintit s-a apelat la o firmăcraioveanăde parcă în Râmnic nu mai erau altele de acest profil. În graba prezentării situației, s-a omis a se spune că firma craioveanăa făcut numai partea economică a proiectului, restul fiind făcut de o altăfirmăși aceea din județ. Lucrul acesta l-a scos din fire pe un anonim arhitect vâlcean care, la fel ca un motan în că lduri, a și dat buzna în studio, cerând dreptul la replică , zicând că a ajuns cu onoarea terfelită. Nu-i așa că nu v-ați prins? Ei bine, pionierul ăsta de arhitect s-a simțit lovit în amorul propriu că nu s-a vorbit și despre el, marele, mai marele, magnificul proiectant al dezvoltării Olăneștiului și a găsit prilejul de a-și face puținăpublicitate. La ce o fi cerut el dreptul la replică , pentru că nici Cioteanu nu se numește și nici de câlții lui nu s-a vorbit? Păcat că a găsit înțelegere. Apoi, rușinea la care l-a supus președintele Consiliului Județean, Dan Bușe – prin intervenția sa în emisiune, ne-a scutit de a-i trage nevolnicului individ un perdaf binemeritat. Și l-am trecut în neființă. În toată povestea asta, păcă litul a fost moderatorul emisiunii. Totuși, a mai salvat situația ascunsă, pentru că nu i-a dat omului datele de identificare, că suna a reclamămascată. Oricum, a doua zi, unul dintre oamenii de afaceri vâlceni, care-l văzuse la televiziune, s-a răzgândit repede de a-l mai angaja pentru un viitor proiect, spunându-ne telefonic: „Arhitectul ăsta nu are staif, domnule, și-i place mai mult scandalul, decât munca. Cred că -i pârât în profesie. Arhitecții sunt o castănobilă, respectabilăși respectoasă, iar băiatul seamănătot mai mult cu grâul în care se aflăamestecatăși neghină. Am renunțat la el.” – ne-a declarat prietenul nostru. Nu mai comentăm.

” În sfârșit, am scă pat. Ion Nicolae nu mai este președintele ședințelor de Consiliu Local. Din fericire, nu mai suntem nevoiți săvedem mereu mutra obosităși mustăcioasăa „Dințișorului de Aur”, rânjind obscur de pe scaunul de lângă primarul Râmnicului, Mircea Gutău. În locul său, de acum încolo, președintele ședințelor va fi democratul Mihai Botea. În plus, ne săturasem până peste limite de vocea lui Nicolae, inexpresivăși bâlbâită, care ne brutaliza urechile. În ultima ședințăde Consiliu Local, am mai aflat un lucru, despre Nicolae. Individul e cam analfabet. Nu prea poate săcitească coerent. Se poticnește, precum măgarul la tras, la fiecare frazăpe care trebuie săo lectureze, cu voce tare, de pe o ordinea de zi. I se înnoadălimba-n gură, rău de tot. De acum, însă , „Dintele de aur de trompetă” nu are de ce să-și mai facă griji. Nu va mai avea nimic de citit. Și așa, îndeletnicirea asta îi dămari bătăi de cap, iar alfabetul limbii române are mai multe litere decât poate el sărețină. N-a ajuns decât la M.

” Un studiu făcut recent dovedește că una din nouăpersoane este hăituităsexual la locul de muncă sau cunoaște astfel de cazuri. Cu toate acestea, foarte puține femei își iau inima în dinți și reclamăcomportamentul dezaxat al șefilor lor. De curând, Agenția Naționalăpentru Egalitate de Șanse a primit două reclamații din județul nostru. În studiu se mai aflăși un alt caz – cel de la Inspectoratul Teritorial de Muncă , din Rm. Vâlcea, caz urmat de desfacerea abuzivăa contractului de muncă , despre care am scris în numărul trecut. Un alt organism național, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a primit o sesizare trimisă de redacția noastrăși așteaptăm ancheta ce se impune. Poate, până la începerea verifică rilor, va veni de pe drumurile parlamentare și senatorul Dorel Jurcan, ca să-i ridice sprijinul politic inspectorului Ion Nicolăescu, evitând rușinea la care va fi supus. Asta în cazul în care ce se va convinge și Romulus Bulacu, tutorele lui Nicolaescu de cine-i pupilul lui. Oricum, la orizont nu se prefigureazămăsuri spectaculoase în cazul Laviniei Cîrstoi, de la ITM, pentru că în România, cadrul legislativ (Legea 202/2002, privind egalitatea de șanse între femei și bărbați, și Legea 324/2006, privind sancționarea tuturor formelor de discriminare), deși cunoscut, pare săfie decorativ, pentru că nu apare nică ieri o hotărâre judecă torească de sancționare penală. Singura pedeapsăce se o poate lua inspectorul șef Ion Nicolaescu este numai supunerea la oprobriul public, care, pentru unii este ca și o frecție la un picior de lemn. Ba, uneori, este folosităde agresor drept dovada că este un „potentat potent” ce potenteazăpotența potentatelor! Cine zicea, domnilor de la PD, că avem nevoie de o societate morală?

” La IJP Vâlcea beleaua-i cât casa. Dar nu cât casa pe care a cumpărat-o instituția condusăde comisarul șef Adrian Cazan pentru sediul SPR, ci cât trei case, că la asta se mai adaugăși imobilele din Brezoi și Titești. Dupăcum se știe, existăsuspiciunea că cele trei sedii de poliție au fost cumpărate supraevaluat, existând semne evidente de corupție. Astfel că , miercuri, dimineața, șeful IJP Vâlcea a fost vizitat de doi procurori ai DNA însoțiți doi polițiști (detașați la aceastăinstituție) și ancheta cu casele s-a pornit. Dacă se va adeveri că la mijloc a fost o șmecherie oltenească , atunci săvezi: scoate lupe ce-ai mâncat! Oricum, am aflat că „sejurul” procurorilor se va prelungi și joi dimineața, de Mărțișor, când DeNeA-iștii vor intra, la ora 7:30, în sediul IJP Vâlcea. Cu dreptul și cu treabă!

” Pentru o corectăinformare a opiniei publice în legăturăcu acest caz, am cerut informații suplimentare polițiștilor din Ionești. În schimb, aceștia ne-au tratat cu multăindiferență, sugerându-ne săapelăm la purtătorul de cuvânt al instituției, care a fost de negăsit. Unul dintre polițiști, Marius Îuca, ne-a spus că nu poate săne spunămai multe pentru alt coleg de-al său s-a ocupat de acest caz, dupăcare ne-a întors spatele. Polițiștii comunei Ionești s-au arătat foarte rezervați în declarații referitoare la cazul de pedofilie de pe raza lor de acțiune. Pentru început ei au spus că nu sunt abilitați săle dea redactorilor Vocea Vâlcii niciun  fel de informații, deoarece instituția lor are un purtător de cuvânt. Mai mult, polițistul Marius Îuca ne-a declarat că nu s-a ocupat de caz de la bun început și de aceea nu știe foarte multe detalii, iar toate probele strânse au fost duse la Parchetul Drăgășani.

” Pataliputra