Acasă Arhiva 2 Ultimele zile ale „împăratului” Frâncu

Ultimele zile ale „împăratului” Frâncu

 Disperare, numele tău e „Melin”

Normal 0 21 MEDIATORII. Zilele trecute, la București, s-a desfășurat ședința Biroului Politic Central (BPC) al Partidului Național Liberal. Scopul întâlnirii politice de care aminteam în rândurile de mai sus, a fost acela de a discuta cu privire la amânarea validării lui Bogdan Pistol – noul președinte al organizației municipale a PNL, funcția politică de conducere. De la București, partidul a numit trei mediatori care săse ocupe de rezolvarea problemelor apărute. Frâncu, disperat că nu reușește sătragăsforile așa cum și-ar fi dorit, a vrut să-și facă dreptate cu pumnul, încercând să-l lovească pe Victor Popescu, ne-au spus sursele noastre din PNL.

Reamintim cititorilor noștri că nu a fost posibilă, până în acest moment, validarea lui Pistol deoarece, la sediul partidului, au fost depuse mai multe contestații din partea adversarilor politici ai tânărului liberal. „PNL Vâlcea nu este format doar din 25 de oameni, ci din mii și mii de oameni care, alături de mine, au adus partidul de la 7 la sutăla situația în care este acum. Aceștia meritătot respectul și prețuirea mea și merităsăștie adevărul: anume că , în această competiție internă, Emilian Frâncu nu va face nimic de naturăsăaducă prejudicii partidului și candidatului nostru la președinție, Crin Antonescu”, a spus Frâncu, la scurt timp După închiderea discuțiilor din Biroul Politic Central al partidului. Pe de altăparte, senatorul liberal spune că în cazul în care Bogdan Pistol ar fi participat la Biroul Politic Teritorial, ce a avut loc săptămâna trecută, și nu i-ar fi fost ascultate nemulțumirile, atunci ar avea motive săfie supărat. însă , zice el, având în vedere contrariul, politicianul nu face altceva decât sădesconsidere valorile liberale. Ba, mai mult, senatorul a precizat că susținătorii lui Pistol, în frunte cu deputatul Cristian Buican, nu pot înțelege situația creatăpentru că nu sunt liberali adevărați. „Provin din alte partide și par sănu fi reușit, până acum, săînțeleagămodul în care se comportăși își rezolvăproblemele adevărații liberali. PNL are un statut și are reguli care pot sărezolve orice situație internă. Democrația nu se construiește cu acțiuni de tip grupuri de presiune”, a afirmat Emilian Frâncu, pe un ton jignitor.

Frâncu, violent și disperat

Simțind că pământul se clatină, împreunăcu scaunul său de șef al PNL Vâlcea, Emilian Frâncu face gesturi disperate de a-și masca propria neputințăîntr-un soi de conspirație politică a că rei victimăse consideră. Adevărul, ca o opinie general-valabilăexpusăde liberalii autentici, este că senatorul liberal a pierdut enorm din cota de simpatie pe care se lăuda că o are, datorităcomportamentului său dictatorial și a încercă rilor susținute de a-și faulta, în permanență, colegii de partid. „Măîntreb cine reprezintăinteresele perioadei în care ne aflăm? Un grup de tip mineriadă, care vrea să-și impunăopiniile prin presiune sau cineva care crede în valoarea statutului PNL, a regulilor și a respectului pentru acestea? Din fericire, Biroul Politic Național a decis, așa cum măașteptam, că în PNL se respectăstatutul și situația regretabilăde la organizația municipalăse va rezolva urmând prevederile statutului”, declara politicianul.

Gurile rele de prin partid spun că , în disperare de cauză, Emilian Frâncu a devenit chiar violent. Mai pe șleau, l-au lăsat nervii rău de tot. După întâlnirea de la București, se zvonește, supărat că tânărul Victor Popescu luptă, cu adevărat, pentru reinstaurarea valorilor liberale, că Frâncu s-a enervat peste măsură, încercând chiar să-l lovească pe colegul său. Gestul politicianului i-a lăsat mască pe martorii evenimentului, care spun că senatorul a devenit de nerecunoscut.

Pistol mai are de așteptat

Liderii de la centru ai PNL au mandatat trei persoane care săse ocupe cu medierea conflictului politic apărut. Este vorba de Marin Almăjan (vicepreședintele responsabil de regiunea respectivă), George Știrbu (secretarul coordonator) și Marius Vladu, ce a fost desemnat săse asigure că la Conferința județeană din 27 septembrie vor fi respectate toate prevederile statutare. De altfel, cei trei vor trebui săfacă tot posibilul pentru a încerca detensionarea situației de la municipiu, dar și validarea alegerilor ce au avut loc în data de 23 august 2009. Practic, singura care poate lua decizii ferme și finale în „cazul Pistol” este Curtea de Onoare și Arbitraj a partidului.

Deși se spunea că punctul de vedere al lui Pistol nici măcar nu a fost ascultat de cei de la București, deputatul Cristian Buican a dezmințit aceste informații. Liberalul a spus că , de fapt, Bogdan Pistol, însoțit de câțiva colegi, au cerut Biroului Politic Central validarea alegerilor din 23 august. Ca urmare a acestei cereri, a mai zis parlamentarul, reprezentanții Biroului Politic Central au decis formarea unei comisii de mediere, pentru că , în statut, scrie foarte clar că problemele locale trebuie rezolvate pe plan local. Astfel, potrivit declarațiilor sale, Biroul Politic Teritorial a decis, cu 10 voturi „pentru”, 4 „abțineri” și un vot „împotrivă” săinvalideze ședința de alegeri din 23 august. „Acum, urmeazăca această decizie săfie discutată în cadrul Comisiei de onoare și arbitraj”, a conchis deputatul. Așadar, cum spuneam, „sentința” finalăva aparține Comisiei de Onoare a partidului care trebuie sădea un răspuns până la finele săptămânii viitoare, timp în care Pistol va aștepta, cu sufletul la gură, săafle dacă este sau nu președinte al organizației municipale a partidului. În cazul în care, însă , lucrurile nu se clarifică în favoarea sa, iar pe scaunul de președinte, la județ, nu va veni Cristian Buican, viitorul politic a lui Pistol sunăincert.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.