Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Prestidigitatorul” Frâncu scoate noi candidați la parlamentare

 Un secret învelit într-o enigmă: ce fac liberalii când li se apropie Ignatul

 

COMPETIÎIE INTERNĂ. În ședința Biroului Politic Teritorial PNL Vâlcea de vinerea trecută, s-au analizat candidaturile pentru alegerile parlamentare din tomană, iar șeful liberal, Emillian Frâncu și-a anunșat colegii că s-ar putea săaparăprintre candidați un că tălin Harnagea (fost șef SIE), un candidat surprizăindependent și nehotărât (ce-ar fi ca acesta săfie Ion Tudor – fost PSD?) și fostul director comunist al defunctei întreprinderi Energomontaj, din că limănești, Ion Mihăilă.

 

 

Nu cu mult timp în urmă, un prăpădit de ziarist caricatural, ne-a catalogat a fi un ziar „anti-PNL”, aluzie la faptul că ne facem datoria criticând partidul Puterii și nu ne comportăm umil ca majoritatea publicațiilor locale cumpărate de Emilian Frâncu – liderul județean al acestui partid. Am făcut această introducere, pentru a putea preciza că rolul presei este acela de a fi „câinele de pazăal democrației” și că , în egalămăsură, i-am criticat pe greșiții liberali, tot așa cum i-am lăudat (și susținut electoral) pe primarii acestui partid care au confirmat că știu, vor și pot săfacă treabăîn folosul comunității în fruntea că rora au ajuns. Reproșul profesional pe care-l facem noi „tonomatelor” liberale este acela că le este ușor a da din gură, când nimic nu au a spune și că noi am dovedit – de fiecare dată- că suntem bine informați în criticile făcute, timpul scoțându-i din cârd pe falșii politicieni sau pe ziariștii tonomat. Și de data aceasta Continuă m critica liberală, referindu-ne la ședințele Biroului Politic Teritorial și la cea a Delegației Permanente Județene PNL care au avut loc la finele săptămânii trecute, unde ne-au fost confirmate ultimele informații publicate, ce i-au scos din fire pe nemernicii care ne acuzăde dezinformă ri la televizor, în pestilențioasele lor ziare sau pe terasele cu bere ale Râmnicului.

 

BPT-ul unde numai Frâncu contează

 

Vineri, săptămâna trecută, în intervalul orar 18-23, membrii Biroului Politic Teritorial PNL Vâlcea s-au reunit la o ședințăde pomină, unde liderul partidului a vorbit continuu, transformându-și tovarășii politici în „corp ansamblu” – bun ascultător. Punând batista pe țambal, discursul „vătafului” de partid a fost unul moderat, fără acuzații, țipete sau comportările de maidan obișnuite. Au fost analizate rezultatele alegerilor din Rm. Vâlcea și județ, iar sancțiunile anunțate pentru „non-combatul” unora sau ascunderea a 15 mii de pliante cu prezentarea electoralăa candidatului PNL la Consiliul Județean (au fost găsite sub un preș, alături de murdăria Frâncului) s-au lăsat doar așteptate. S-a pus bazănumai pe analiza candidaturilor la Parlamentare și pe informarea – subliminală- a „subliderilor” de partid și simplilor membri, că s-ar putea săaparăprintre candidați un că tălin Harnagea (fost șef SIE), un candidat surprizăindependent și nehotărât (ce-ar fi ca acesta săfie Ion Tudor – fost PSD?) și fostul director comunist al defunctei întreprinderi Energomontaj, din că limănești, Ion Mihăilă.

Într-un număr trecut al ziarului, am semnalat zbaterea acestuia de a ajunge parlamentar și nimeni nu a crezut că a bătut palma cu Emilian Frâncu ajungând, până la urmă, săcandideze pentru PNL, După ce a fost refuzat de PD-L. La această ședință, „vătaful” grupării de conducă tori prea-plecați șefului, prezenți în ședința BPT a anunțat că Mihăilăeste membru liberal de doi ani de zile (zice-se, făcut în București), aruncând o fumigenăde s-a înnegrit și el pe mâinile cu care se tot laudăcă ar fi curate. Dacă Ion Mihăilăeste liberal de doi ani de zile, atunci ce a că utat la PD-L, săse înscrie în partid, lunile trecute? Fraieri îi mai crede Frâncu pe tovarășii săi politici, deși practica ne aratăcă ei nu sunt departe de credința șefului suprem. Conform voinței exprimate (nu și negociate, Meline?), Ion Mihăilăva candida în Colegiul Nord, concurând-o pe ministereasa Svetlana Preoteasa. Sursele noastre din anturajul privat al „vătafului” ne-au informat că , în curând, se va face un sondaj de opinie care-i va fi defavorabil Svetlanei și, astfel, drumul spre Parlament al fostului director bolșevic va fi liber.

Mai trebuie săvrea și electoratul Dacă nu cu mulți ani în urmă, liberalii acuzau PSD-ul că a deschis calea intrării în forul legislativ al țării unor candidați veniți din afara județului (Dragomir – PRM, Dumitrescu – PRM, Rovana Plumb, gral (r) Mișu Popescu – PSD, etc.) iatăcum demagogii liberali (despre care spuneam că sunt copie la indigo cu acuzații pesediști) procedeazăîn același stil. În copilăria sa întârziată, Emilian Frâncu s-a jucat puțin în ședința BPT (ca la țurcă sau la șotron) spunând că mai „existăun candidat surprizăpentru parlamentare”, știut doar de el, un candidat nehotărât, din afara partidului și că înscrierea acestuia în competiția internăde partid are la bazăafirmația liderului național Tăriceanu care a spus că „PNL este deschis și unor personalități din afară”. Devine astfel clar că pentru cel mai arogant și detestat conducă tor liberal vâlcean, om fără calități morale și onoare, tovarășii de partid sunt niște marionete, manipulate După cum îi este vrerea. Pe acest fond, nu a mai fost nici o surprizăcă omul datorităcă ruia liberalii au înregistrat un scor revoltător de slab în municipiul Rm. Vâlcea – celebrul Ion Nicolae – Dințișor s-a înscris săcandideze, la Senat, în Colegiul Rm. Vâlcea plus localitățile din zona Nord ale județului. Umilința la care-și va supune Nicolae – din nou – partidul, va fi edificatoare pentru imaginea lui politică .

 

Delegația Permanentă

 

Frâncu-i peste tot, în tot ce mișcă sau nu mai mișcă în PNL, „fac totum” sau „fac de râs partidul”, dorind săajungăun fel de Mesia politic local. Dar departe-i mântuirea de păcă toși? Chiar și în ședința Delegației Permanente ce s-a ținut duminică , 6 iulie, în Rm. Vâlcea, s-a găsit cineva să-l înfrunte. Acesta este preotul Mureșan, liderul organizației liberale din Costești care i-a spus în Față „vătafului” că s-a pierdut primăria acestei localități datorităaroganței sale și inapetenței politice care a insuflat-o electorilor din zona de deal a județului nostru. Susținându-i cauza și concluziile, șefa Organizației de femei din Costești, i-a spus Frâncului că imaginea sa publică în localitatea amintităeste foarte proastă, fiind mai cunoscut și mai apreciat vicepreședintele Cristian Buican, decât el. Contrar obiceiului său, la o astfel de afirmație, de teama unei răzvrătiri, „vătaful” s-a abținut săcontreze. Și la această întrunire, Frâncu a vorbit numai el, periind pe toată lumea. Aplică tactica șmecherului de doi bani, dar bine că are și cu cine. Deși recunoaște că nu are prieteni, acum are nevoie de prietenia colegilor de partid. Îl așteaptăzile grele în alegerile de la toamnă. „La ședință, vorbămultă, ca pe vremuri” – ne-a spus un liberal curajos, acuzându-l pe politician că -și face jocurile cum vrea în județ, „stând pe cai mari”, pe când la București stămai tot timpul în genunchi în fața liderilor dâmbovițeni, făcând pe „băiatul bun la toate”, cumpărându-le acestora chiar și țigări sau ziare. Culmea tupeului, la ședința Delegației Permanente a îndrăznit săvorbească despre alegerile trecute și pierderea lor, mult hulitul și detestatul biciclist politic Ion Nicolae, acuzându-și tovarășii de la organizația municipalăRm. Vâlcea de lipsa colaborării în alegeri, tocmai el care a sabotat campania candidatului partidului său la primăria Râmnicului, Bogdan Pistol. Îi reamintim acestuia că în Colonia Aleea Nuci – suburbie a municipiului Rm. Vâlcea – le-a cerut electorilor să-l voteze pe el – Ion Nicolae, la consilieri și pe candidatul PD-L – Mircia Gutău, la primărie. Cine a făcut, atunci, anti-campanie și s-a dovedit a sta în non-combat Față de organizație? După cum se vede, în acest partid, demagogia și teatrul sunt la ele acasă!

 

Concluzii

 

Atât BPT, cât și Delegația Permanentăa PNL Vâlcea, sunt „jucă riile” lui Emilian Frâncu, unde el centreazăși tot el dăcu capul. Bine că -i merge din plin cu colegii lui politici, deveniți „corp ansamblu” al organelor de conducere liberală. Forța sa de convingere, perseverența cu care-și urmărește îndeplinirea scopurilor vizate și persuasiunea bine modelatăpe lipsa calităților moral-volitive ale celor din jurul său, îl fac, mai mereu, învingător. Nu cu mult timp în urmă, unul dintre marii săi contestatari din umbră(sau de pe terasele unde-și bea curajul ieftin) striga tare că -l va concura pe „vătaf”, la parlamentare, chiar și din poziția de independent, ca săi limiteze acestuia șansele de a redeveni deputat. La ședințele amintite aici, deși este membru în cele douăforme de conducere colectivă, el a tăcut ca curca-n crăci la vederea șarpelui, neîndrăznind săzică nici „pâs”, dare-mi-te să-l mai și critice pe Frânci, pentru „deviaționism”, cum s-a exprimat. C-așa-i cu liberalii hipnotizați de ceea ce ar putea săli se întâmple dacă se răzvrătesc. Bancul cu americanul, rusul și românul care se laudă, la băutură, că au curaj să-și înjure președinții și, la trezie, recunosc că fac pe ei de frică în prezența acestora, se potrivește ca mănușa pentru cârtitori.

 

Ce ne trebuie?

 

Îara s-a saturat de politicieni. Vrem administratori ai țării buni profesioniști. Doctrinele politice săexiste și săfie dezvoltate numai ca instrumente de orientare generalăa administratorilor, de balansare, de ponderare, între a produce cât mai eficient și a consuma, așa cum face fiecare om în viața sa personală. În parlament, săexiste numai comisiile de specialiști, pe ramuri, care săfacă și/sau aprobe legi. Sădisparăparlamentarii gargaragii, profitorii care nu se pricep la nimic altceva decât să-i critice pe cei ce fac ceva util, săvâneze bani mulți și relații lucrative. Sădisparăconceptul „în politică nu existămorală”, odatăcu politicienii gargaragii. A venit timpul săse tragăconcluzii privind eșecul democrației clasice, săse treacă pragmatic la o nouădemocrație.