Acasă Arhiva 2 O palmă pe obrazul Râmnicului!

O palmă pe obrazul Râmnicului!

” Nu-l votați pe Ion Nicolae

(urmare din numărul trecut)

 

Ion Nicolae – candidatul liberal la Camera Deputaților în Colegiul Rm. Vâlcea Sud este un individ care s-a strecurat, cu abilitate, prin toate regimurile politice post-decembriste. Fost inginer miner (cu sarcini speciale informative) la „Protecția Muncii” a Întreprinderii socialiste de Exploatarea că rbunelui, din Berbești, cu alurăde bulibașăsau de frizer mort (lațe cârlionțate și mustațăcât vrabia etc.) a ajuns săaibăo avere de speriat. Cu mânuța lui ca grebla, în Declarația de Avere a trecut: 3 locuințe, 3 terenuri intravilane, 50.000 RON (la RAIFFEISEN BANK), 3 autoturisme de lux, acțiuni în valoare de un miliard de lei la Oltchim și de 600 milioane lei la USG și tablouri de 50.000 euro, dar în realitate averea lui este mult mai mare.

De unde o fi avut atâta bănet, ca să-și construiască o astfel de avere, că în anul 2000, anul în care a ajuns viceprimarul primăriei Rm. Vâlcea nu a avut bani să-și cumpere un costum de haine, iar la chefurile la care participa prin restaurante, îi plăteau alții „co-participarea”?! Timp de 8 ani de zile, Ion Nicolae a agonisit case, terenuri, mașini de lux, bijuterii din aur, depozite bancare și acțiuni la firme de prestigiu, toate dintr-un salariu de funcționar bugetar, din indemnizația de consilier local sau AGA-man la Acvarim. Misterul averii sale ar avea o unică dezlegare, dacă ar fi luat la purecat de Agenția Naționalăde Investigații (ANI). Privind prosaperitatea sa, din totalul informațiilor obținute, noi excludem „taxa de protecție” despre care vorbesc unii constructori și directori controlați de oamenii lui de la Inspectoratului Județean de Construcții (unde este un fel de șef) și asta nu datorită”cinstei” lui, ci a onorabilității inspectorilor din subordine despre care, în afarăde unul care-și are un ditamai viloiul în afara Râmnicului, am primit numai recomandări de cinste și corectitudine.

Tot ceea ce știm despre „plimbatul banilor negri” din politic spre buzunarele private ale unuia sau altuia, luăm sub beneficiul de intoxicare, că doar nu o săcredem că individul ăsta i-a „taxat” pe directorii aflați sub susținere liberală, pretinzându-le sume mari de bani lunar, fără săse le taie chitanțe. Șeful său, Emilian Frâncu este mult prea rutinat, ca săaccepte sumele ce se spune că proveneau din „dijmă” politică , supunându-se, astfel, unui viitor șantaj. Dar nici nu putem crede că averea lui Nicolae nu are iz de compromis și de primire de foloase necuvenite. Față de totalul defectelor care ne-au fost semnalate la adresa lui Nicolae, noi putem proba doar minciuna ce-l domină. Restul este poveste. Omul minte, tot așa cum dăbunăziua și, ce-i mai grav, minte și în documentele oficiale. Spre exemplu, în Declarația de Avere din acest an, mitomanul spune că terenurile intravilane din localitățile Vlădești și Păușești Măglași, le-ar fi cumpărat în anul 2003 (3000 m.p., respectiv 1.600 m.p.). Nimic mai neadevărat, pentru că terenul din Vlădești – Priporul, l-a cumpărat în 14.09.2004, de la Gheorghe Măgureanu și cel din Păușești-Măglași, în 11.06.2004, de la Constantin Popescu, în punctul Valea Viei. Dar știți de ce a mutat ipocritul, cu un an mai înainte, tranzacțiile? Pentru a nu se vedea că s-a îmbogățit imediat După alegerile locale la primăria Râmnicului, când s-a ocupat de strângerea fondurilor (cotizate de afaceriștii vâlceni!!) pentru candidații liberali. În schimb, în Declarația de Avere din anul 2005 a trecut corect anul dobândirii terenurilor – 2004. În imaginile alăturate, văputeți convinge de minciuna candidatului care văvrea votul.

An de an, averea lui Ion Nicolae a sporit simțitor. Dacă în anul 2006 locuia într-un modest apartament, anul 2007 a fost anul îmburghezirii. Brusc și-a cumpărat un nou apartament și o casăîn buricul târgului, plătind suma de 3,5 miliarde lei vechi, dintr-un venit de numai 500 milioane lei anual. De unde restul de bani? Din „taxa de protecție” pe care o amintesc unii, din „șpaga” de la constructori, cum zic subalternii săi și oameni din anturajul lui politic? Nu credem asta, dar nici nu găsim explicația! Vălăsăm pe dumneavoastrăsătrageți concluziile și văsugerăm sădeschideți ochii mari. Un astfel de individ nu poate fi reprezentantul râmnicenilor în înaltul for legislativ al țării, bașca faptul că este un zero profesional, un subunitar în politică și un neica nimeni în societate.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.