Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Justiția putrezește pe mâini liberale

Treburile în Justiție șchioapătădin ce în ce mai tare. După demisia fostului ministru, Tudor Chiuariu (care a făcut harcea-parcea sistemul și care s-a dovedit de-o incompetențăinimaginabilă), acum liberalii au hotărât ca la conducerea ministerului săo nominalizeze pe Norica Nicolai – un fel de femeie-bărbat cu imagine publică zdrențuităși privirea durăși rece ca a unui satrap. Pe lângă faptul că individa asta este lipsităde orice urmăde feminitate, trebuie spus că numirea sa într-o demnitate atât de importantăpresupune periclitarea, pe viitor, a bunei desfășurări a timidei reforme care a început în Justiția românească . Grupurile de interese ce au susținut-o în această funcție vor vrea, permanent, partea leului iar „tătuka” Dinu Patricu va avea mereu ușa deschisăla madam Nicolai. De fapt, Patriciu nu a negat niciodatăfaptul că Nicolai este o apropiatăde-a sa. Cu atât mai mult, avem de ce săne facem griji Este foarte clar că de astăzi înainte Patriciu nu va mai trebui săcearăaudiențe pentru a intra la Norica Nicolai (așa cum făcea pe vremea Monică i Macovei), pentru a discuta despre un dosar al Rompetrol.

Un alt motiv major de îngrijorare ar fi faptul că „doamna de fier” se laudăpeste tot că are de gând săcontinue politica începutăde Tudor Chiuariu, ceea ce înseamnă că va începe, ca și predecesorul ei, săse ia la trântăcu procurorii anticorupție, fiind, astfel, mai puțin preocupatăde rezolvarea problemelor majore din justiție. fără îndoială, Nicolai este unul dintre personajele sinistre din politica românească , care a coalizat cu fel de fel de indivizi dubioși și perfect influenți. În consecință, așa cum spuneam, ea se va manifesta în funcție de interesul de partid și al celor fără de care acum, probabil, ar fi fost un mare nimic politic. Nu că ar fi ceva acum Oricum, Nicolai nu este deloc bine perceputăde cetățeni. Nici nu ar avea cum, având în vedere că acum ceva vreme, ea și-a adus o nepoatăîn Parlament ca săvoteze în locul unui coleg de-al său. Nu a scă pat, însă , de ochii vigilenți ai presei, care a taxat-o pentru gestul său imediat. Cu o aroganțăspecifică politicianului necioplit și superficial, Nicolai a negat acuzațiile ce i-au fost aduse și a certat jurnaliștii pentru faptul că au avut îndrăzneala săspunăadevărul.

De fapt, acesta este și unul dintre principalele motive pentru care președintele României, Traian Băsescu, refuzăsăsemneze numirea în funcție a liberalei, considerând că o țară cu adevărat Europeană are nevoie de un ministru integru, cu imagine publică imaculată.

Mai mult, într-o scrisoare pe care i-a trimis-o primului-ministru că lin Popescu Tăriceanu, Băsescu explică , bine argumentat, reținerile pe care le are vizavi de numirea Norică i Nicolai în funcția de ministru al Justiției. Băsescu este de părere, printre altele, că liberalii trebuie sănominalizeze o persoanăcare săîntrunească condițiile necesare și indispensabile funcției de membru al Guvernului României și de ministru al Justiției. Având în vedere cele mai sus susținute, sunt de părere că rezervele pe care le are președintele țării, cu privirea la numirea liberalei în funcție sunt perfect întemeiate.

Norica Niocolai este unul dintre obscurele personaje politice care a militat frenetic pentru păstrarea insultei și calomniei în Codul Penal, care a pus obstacole reorganizării PNA și DNA, care a că lcat în picioare legea referendumului, care permite ca un președinte de țară săfie suspendat foarte ușor, și, mai grav, a dus o muncă susținutăpentru a tăia comuniștii de frunte de pe listele colaborării cu Securitatea.

După cum se prefigureazălucrurile, nominalizarea de că tre liberali a Norică i Nicolai pentru funcția de ministru al Justiției, este primul pas că tre o mutare strategică pe care PNL o pregătește, în mare taină, de multăvreme: alianța cu PSD, impusă, se pare, de peneliștii radicali din partid. Tăriceanu este un prim-ministru limitat, care nu reușește săținăpiept talibanilor din partid. Scandalul accidentului de mașinăal ministrului Ludovic Orban este cel mai elocvent exemplu în acest sens. În acest moment, Moliceanu nu mai poate controla partidul pe care îl conduce, și, mai mult, nu-și mai poate controla câinii (deveniți acum veritabili dulăi) pe care i-a aruncat în lupta cu Traian Băsescu.

Norica Nicolai știe că este un personaj politic lipsit de popularitate, motiv pentru care s-a implicat în tot felul de acțiuni care fac atingere la sensibilitate și umanitate, gen „Stop maltratării cailor!”, crezând că astfel, poate atrage simpatia electoratului. Se înșealăamarnic această madam a politicii românești. Privirea și răutatea de pe Față , o trădează Ar fi fost mai bine săse privească în oglindăînainte de a se implica într-o astfel de campanie și ar fi fost bine săconștientizeze că , de fapt, și ea se numărăprintre persoanele care maltratează. Conștiințe și ideea de liberalism.

Olivia Pîrvu – Cîrciu