Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Județul Vâlcea îl va da președinte pe Mircea Geoană”

Senatorul PSD, Laurențiu Coca, spune că

INTERVIU. „Ca sportiv am fost învățat să-mi respect adversarii ca săpot să-i înving. fără săblamez activitatea fostei conduceri a PD-L Vâlcea, pot săspun că acum sunt convins că avem în Față un adversar puternic, un politician versat. Așa cum este Mircea Gutău. Aceste lucruri ne vor mobiliza mai bine, iar victoria va fi cu atât mai prețioasă, cu cât învingi un adversar de valoare” – ne-a declarat senatorul PSD, Laurențiu Coca.

” Rep.: Domnule senator Laurențiu Coca, când și cum v-ați început cariera politică ?

” Laurențiu Coca: Nu mi-e rușine săafirm că am moștenit acest lucru de la tatăl meu și, probabil, din familie, educația m-a făcut săfiu un om de stânga, mai ales că După ’89 am înțeles că și părerea mea poate săconteze. Iar, un lucru determinant pentru intrarea mea în politica de stânga a fost solidaritatea celor care lucreazăîn minerit, consider că m-am format ca și caracter în Petroșani pe perioada studenției. Una peste alta, am intrat în politică în anul 1990 când m-am înscris în FSN în București, unde am dat și prima mea cotizație de partid, de 5 lei. însă , activitatea politică propriu-zisăam început-o în 1996.

” Rep.: Care sunt colegii din PSD pe care-i admirați pentru că și-au păstrat verticalitatea de-a lungul timpului?

” Laurențiu Coca: Este o întrebare capcanăpentru că politica este o artăa compromisului. Este greu săai verticalitate în adevăratul sens al cuvântului. Dar, dacă am vorbi de principii ca și ideologie de partid, cred că Ion Cîlea ar fi cap de listă. Nu pot, însă , să-i uit nici pe cei cu care am făcut echipăîn sudul județului, Vasile Bleotu și Dan Mazilu. Revenind la verticalitatea despre care vorbeam, în primul rând, eu i-aș aprecia pe toți membri de partid care fac politică dezinteresat și că rora le mulțumesc pentru munca și sprijinul acordat.

” Rep.: Ce v-a determinat săcandidați pentru un post de senator și nu pentru unul de deputat?

” Laurențiu Coca: Probabil că cei 16 ani în care am făcut activitate politică , întotdeauna luptând pentru alții, m-au îndreptățit săcred că pot candida cu succes la un fotoliu de senator. Mai ales că , o serie de „băieți deștepți” m-au făcut săcred că , în baza legii incompatibilității, îi voi lua locul senatorului Șerban Brădișteanu. În fine, vorbind în termeni sportivi, m-am antrenat patru ani și am făcut încă lzire, iar schimbarea nu s-a mai făcut niciodată. De această dată, însă , am fost convins că democrația de partid nu va rămâne un simplu concept.

” Rep.: Spuneți-ne, care sunt principalele probleme cu care se confruntă locuitorii colegiului unde ați obținut mandatul de senator și ce soluții propuneți pentru aceste probleme?

” Laurențiu Coca: Sărăcia este o problemămajorăîn sudul județului, ca efect al lipsei locurilor de muncă , a lipsei resurselor pentru o agriculturăperformantăși a spaimei oamenilor de a încerca săacceseze fonduri europene pentru crearea unor ferme, micro – ferme sau asociații agricole. Soluții ar fi multe, însă cred că cele mai importante sunt oprirea depopulării satului românesc, eliminarea discrepanțelor între salariile sau pensiile pe care le primesc oamenii, crearea unor micro-ferme, dar și crearea unor piețe ambulante pentru facilitarea desfacerii produselor agricole românești.

” Rep.: Alegerile prezidențiale se apropie cu pași repezi. Care este targetul organizației județene PSD Vâlcea pentru aceste alegeri?

” Laurențiu Coca: Săcâștige alegerile așa cum a făcut-o de fiecare dată. Pot săvăasigur că județul Vâlcea îl va da președinte pe Mircea Geoană.

” Rep.: Numirea lui Mircea Gutău în fruntea de președinte al PD-L Vâlcea va afecta scorul obținut de PSD la viitoarele alegeri?

” Laurențiu Coca: Folosindu-mădin nou de termenii sportivi, vreau săvăspun că la o întâlnire cu primarii, discutând pe această temă, afirmația mea a fost că „o echipăcare nu merge, face schimbări”. Un primar mai hâtru, însă , mi-a spus că acestea nu au fost schimbări, ci transferuri. Lăsând gluma la o parte, ca sportiv am fost învățat să-mi respect adversarii ca săpot să-i înving. fără săblamez activitatea fostei conduceri a PD-L Vâlcea, pot săspun că acum sunt convins că avem în Față un adversar puternic, un politician versat. Așa cum este Mircea Gutău. Aceste lucruri ne vor mobiliza mai bine, iar victoria va fi cu atât mai prețioasă, cu cât învingi un adversar de valoare.