Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Liberalii fac apel la unitate

 Realitatea îl contrazice din nou pe Frâncu/Din clopotul său de sticlă, boss-ul vede diform

CONTRADICÎII. „În PNL existăunitate și existăo singurăechipă. Nu mai vreau sămai repet acest termen pe care am văzut că foarte mulți îl clameazăși care, cunosc, probabil, prea puținăpolitică . Aud spunând:”Lupt pentru unitatea partidului!”. Păi, înseamnă că nu este unitate, dacă tu lupți pentru unitatea partidului. Deci, ea este „, a spus, sigur pe el, președintele PNL Vâlcea, Emilian Frâncu. Cu toate acestea, un comunicat, semnat de mai mulți peneliști marcanți, demonstreazăcontrariul. Ei solicităcolegilor de partid unitate, în condițiile în care „filiala Vâlcea a Partidului Național Liberal trece acum printr-o perioadă de răscruce, de consolidare și reașezare”.

PNL Vâlcea e în derivă

Luptele intestine din interiorul PNL Vâlcea, pe care liderul partidului Emilian Frâncu nu le-a recunoscut niciodată, au condus, în timp, așa cum, de altfel, presa localăanticipase, la divizarea acestei formațiuni politice. Zdruncinat, în acest moment, de zecile discuții în contradictoriu și manifestările publice a tot soiul de oportuniști politici, paraleli cu conceptul de liberalism, PNL pare ca un vapor care, cel puțin la Vâlcea, și-a pierdut de prea multăvreme că pitanul, plutind în derivăspre nică ieri. Emilian Frâncu, președintele liberalilor vâlceni, deși a văzut limpede că bravii săi „mateloți” – odatăextrem de loiali – părăsesc „nava” unul câte unul, că utând alternative pentru un nou șef, trăiește, în continuare, într-un clopot de sticlă, ce deformeazărealitatea.

Mărturie în acest sens stăultima sa conferințăde presă , ce demonstreazăcă politicianul încă mai crede că evidențele sunt înșelătoare, visând cu ochii deschiși la unitatea partidului, idee ce s-a stins de mult timp. „În PNL existăunitate și existăo singurăechipă. Nu mai vreau sămai repet acest termen pe care am văzut că foarte mulți îl clameazăși care cunosc, probabil, prea puținăpolitică . Aud spunând:”Lupt pentru unitatea partidului!”. Păi, înseamnă că nu este unitate, dacă tu lupți pentru unitatea partidului. Deci, ea este „, a spus, sigur pe el, președintele PNL Vâlcea, Emilian Frâncu.

Apel la unitate

Afirmațiile președintelui Frâncu sunt, însă , contrazise de un comunicat de presă , pe care l-am primit cu puțin timp în urmăla redacție, intitulat „Apel pentru unitatea PNL Vâlcea, ce-l înfățișează, din nou, pe boss-ul penelist ca un politician caraghios, lipsit de viziune. În rândurile care urmează, vom publica, integral, textul comunicatului, pentru ca cei care ne citesc săînțeleagăcu exactitate problemele care frământăprofund organizația liberalăvâlceană .

„Pe deplin conștienți de necesitatea reformă rii societății românești și de introducerea unor noi criterii morale, sociale și politice fundamentate, înțelegem șansa istorică pe care România o are astăzi de a alege pentru prima datăun președinte desprins de practicile și mentalitățile învechite.

Susținerea și alegerea lui Crin Antonescu în funcția de președinte al României reprezintăun obiectiv major nu doar pentru Partidului Național Liberal, ci și pentru majoritatea oamenilor simpli, demni și onești, care cred cu tărie în potențialul moral și intelectual al acestuia. Filiala Vâlcea a Partidului Național Liberal trece acum printr-o perioadă de răscruce, de consolidare și reașezare. Nu am abdicat niciodatăde la principiul competiției democratice în interiorul partidului. Exemplul Congresului Național din primăvara anului 2009 a fost unul elocvent în acest sens. Considerăm însă că , acceptând cu înțelepciune competiția între oameni cu idei, proiecte și atitudini diferite, suntem în aceeași măsurăobligați săluptăm pentru promovarea tuturor valorilor și resurselor umane de care PNL Vâlcea dispune astăzi.

Indiferent de opțiunea pe care unul sau altul dintre noi o avem pentru funcția de președinte al PNL Vâlcea, credem cu tărie că acum, mai mult ca oricând, trebuie săcreăm cadrul în care săse manifeste toate energiile noastre. Astfel, ne asumăm atât unitatea și solidaritatea, cât și provocă rile și responsabilitățile următorilor patru ani. Inițiativa noastrăare scopul de a asigura cadrul democratic în care săse manifeste o competiție ferităde excesele inerente naturii umane. Coeziunea acestei echipe de inițiativăe datătocmai de acceptul fiecă ruia dintre noi că programele și ideile din dezbatere aduc beneficii partidului, însă atacurile personale și încercă rile de manipulare induc neliniști și eventuale frustrări. Considerăm că nimeni cu adevărat valoros nu trebuie săpiardă. Competența, moralitatea și aprecierea colegilor trebuie săfie criteriile de acces în funcțiile de conducere ale partidului. Convinși ca apelul nostru la unitate se regăsește în ideile și viziunile majorității liberalilor vâlceni, înțelegem că , dincolo de alegerea președintelui, echipa este determinantăpentru viitorul partidului. Acest apel se adreseazătuturor membrilor și simpatizanților liberali din județul Vâlcea, delegaților care vor vota viitoarea conducere a PNL Vâlcea, precum și candidaților la funcția de președinte al PNL Vâlcea. În opinia noastră, indiferent care va fi rezultatul acestor alegeri interne, atât câștigă torul, cât și ceilalți contracandidați, trebuie săformeze o echipăunităși performantă. Credința, nădejdea și dragostea pentru dreptate, liberalism și adevăr ne vor da tăria de a reuși împreună!”, se aratăîn comunicatul liberalilor.

Intriga

În fapt, toată acest principiu, care susține ideea de unitate în partid, a pornit de la faptul că tot mai multe voci autorizate din PNL susțineau că Frâncu, în cazul în care va fi din nou președinte al PNL, nu-l va accepta pe Cristian Buican în funcția de prim-vicepreședinte al partidului. Egoist și obsedat săținăputerea numai pentru el, spun cârcotașii, în ciuda declarațiilor sale sforăitoare, lui „Melin” nici prin gând nu-i trecea săincludăîn echipa de conducere pe colegul său de partid, Cristian Buican.

„Este o chestiune pe care o puteți verifica dacă voi fi ales președinte al PNL Vâlcea, primul lucru pe care-l voi face, este săsolicit Conferinței Județene să-l aleagăpe colegul meu, Cristi Buican, pe care-l respect și-l apreciez, în funcția de prim-vicepreședinte al partidului. Deci, să-i acorde un vot majoritar pentru că nu existăalegeri separate, pentru vicepreședinți. Cei care obțin cele mai multe voturi sunt declarați vicepreședinți ai partidului”, a spus Emilian Frâncu, demonstrând că minte cu dezinvoltură, ca de obicei. Menționăm că cei care au semnat tabelul ce susține unitatea în partid sunt: Sorin Bâzâc, Gheorghe Ciucă , Ilie Fârtat, Gheorghe Folea, Ion Greere, Adam Jinaru, Ion Năfliu, Dan Nițu, Gheorghe Păsat, Alin Pavelescu, Sorin Petrescu, Bogdan Pistol, Mircea Poenaru, Victor Popescu, Dan Săraru, Adrian Toader, Victor Stănculescu, Claudiu Tulugea, Aristotel Ungureanu, Ion Ungureanu și Nicolae Vălimăreanu, adică exact aceiași despre care „Melin” credea și susținea că -i vor fi loiali până când vor apune politic. Dar atunci când vine vorba de Emilian Frâncu și PNL, adevărul este cu totul altul și niciodatăde partea lui.