Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Accidente grave la final de săptămână

Sfârșit de săptămânăînsângerat pe drumurile din Vâlcea. Nu mai puțin de șase accidente foarte grave s-au produs la sfârșitul acestei săptămâni. Bilanțul accidentelor este unul destul de tragic. La ora actuală, o femeie se zbate între viațăși moarte pe un pat dintr-un spital din Capitală. Mai multe persoane au fost grav rănite și câteva mașini au fost distruse.

A parcat direct într-un pom

Seria evenimentelor a început chiar de vineri, 10 iulie. O tânărăde doar 20 de ani, care-și luase permisul de conducere cu câteva luni în urmă, a fost victima unui grav accident de circulație, provocat chiar de ea. S-a ales cu fracturi și multe zile de spitalizare.

Totul s-a petrecut în comuna Milcoiu. În timp ce se afla la volanul autoturismului, din cauza neatenției și a experienței reduse în conducere, aceasta a pierdut controlul mașinii, a părăsit partea carosabilăși a intrat direct într-un copac. Din accident a rezultat vătămarea corporalăgravăa conducă toarei auto, care a fost diagnosticatăde medici cu traumatism toracic și fracturi costale. Tânăra șoferițăa fost testatăcu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Trei tineri au văzut moartea cu ochii la Măciuca

Sâmbătă, 11 iulie a.c., în jurul orei 14.40, în localitatea Măciuca a avut loc un grav accident de circulație, soldat cu trei victime. Pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, având în vedere numărul mare de curbe periculoase și a carosabilului pietruit, Alexandru Taifas, din Râmnic, a pierdut controlul direcției de mers și s-a răsturnat în afara șoselei. Conducă torul auto a fost grav rănit, fiind transportat la Spitalul Județean Craiova unde i s-a stabilit diagnosticul: „traumatism cranio-cerebral și traumatism toracic”. Și pasagerele din autoturism Andreea Popa, de 17 ani, din Rm.Vâlcea, și Mihaela Bădescu, de 15 ani, din București, s-au ales cu diferite traumatisme și plăgi. Conducă torul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările Continuă .

A adormit la volan și s-a trezit într-un cap de pod

Tot sâmbătă, de data aceasta în Berbești, a avut loc un alt eveniment rutier. Cristian Chițu, din comuna Baia de Fier, județul Gorj, a condus un autoturism din direcția Sinești spre Mateești. Din cauza oboselii, a adormit la volan, a părăsit partea carosabilăși s-a oprit într-un cap de pod. Din accident a rezultat rănirea gravăa conducă torului auto, care a fost diagnosticat cu multiple fracturi și traumatisme.

Un mopedist de 10 ani victimăa unui accident de circulație

Un copil de 10 ani, din Băile Olănești, a ajuns într-o fracțiune de secundăsub roțile unui autoturism. Sâmbătăseara, la ora 20.30, Sebastian Iorgulescu, de 10 ani, conducea un moped. Din cauza neatenției, copilul nu a observat că din partea stângăvenea un autoturism, condus regulamentar de Nicolae Hișu, din aceeași localitate. Mopedul s-a ciocnit frontal de mașină. Sebastian a fost transportat la Spitalul Județean Vâlcea unde, După primele consultații și îngrijiri medicale, doctorii au constatat că acesta și-a rupt piciorul stâng.

O mașinăde jandarmi implicatăîntr-un eveniment rutier

Un alt accident rutier a avut loc în noaptea de 11 spre 12 iulie, în comuna Amărăști. Dorind sădepășească un autoturism ce aparținea Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea, la efectuarea manevrei respective, Gabriel Oprescu a acroșat automobilul, producându-i avarii ușoare. Ambii conducă tori auto au fost testați cu aparatul etilotest, iar în cazul lui Gabriel Oprescu, rezultatul a fost de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării.

Spulberatăde mașinăpe trecerea de pietoni

Un alt eveniment rutier s-a produs tot în noaptea de sâmbătăspre duminică , în jurul orei 02.40, chiar în centrul Râmnicului. O femeie a ajuns într-un spital din capitalădatorităvitezei excesive și a neatenției unui șofer. Daniel Ana conducea un autoturism pe strada Calea lui Traian, din Râmnic, în momentul în care o femeie, care încerca sătraverseze strada pe trecerea de pietoni, i-a apărut în Față . Șoferul nu a acordat prioritate de trecere Mariei Dumitrașcu, astfel încât aceasta a fost pur și simplu spulberatăde pe trecerea de pietoni.

Femeia a fost transportatăla Spitalul Județean Vâlcea, unde datorităstării foarte grave s-a hotărât transportarea acesteia la Spitalul de UrgențăDr. Bagdasar din București.