Acasă Arhiva 2 Bebe Ungureanu se dă prefect

Bebe Ungureanu se dă prefect

Se crede șef peste toți

FĂRĂ LIMITE. Subprefectul Bebe Ungureanu refuzăîn continuare săaccepte statutul de subaltern, având ciudata impresie despre el că s-a născut săfie șef. Săptămâna trecută, cu ocazia vizitei ministrului secretar de stat Viorel Fifor și a generalului Secarăa făcut tot ce i-a stat în putințăsă-l faulteze pe prefectul Remus Grigorescu, pe care-l invidiazădin toți rărunchii săi și pe care l-ar bârfi, dacă ar putea, și la câinii morți, numai săspunăși el cuiva câtăciudăare pe actualul prefect.

Cu ocazia ședinței extraordinare a Colegiului Prefectural, prezidată de ministrul Fifor, Bebe Sexlogu’-Ungureanu a intervenit la fiecare punct al discuției, de fiecare datăcu obiecții ilogice și impertinente, dorind sălase săse înțeleagăcă , de fapt, el este cel care conduce instituția și nu Remus Grigorescu.

Neluând în seamăcomportamentul de vânzător în târg al subprefectului, Grigorescu a continuat, calm și stăpân pe sine, seria expozeurilor sale, ce conțineau lista problemelor stringente cu care se confruntă acest județ. Așa cum era de așteptat, secretarul de stat Viorel Fifor a înțeles gestul de profundăimpolitețe arătat de Sexologul de la Prefectură, pardon Petre Ungureanu, făcând, în momentul dedublărilor sale de personalitate cu excese de zel impresionante, un gest din cap a lehamite, care a spus totul. Crezându-se un soi de Nero al timpurilor noastre, chinuit de ideea de a fi oratorul perfect și un actor politic necontestat, Ungureanu nu a sesizat grimasa ministrului său și dacă a făcut-o, a trecut cu ușurința specifică omului prea plin de el, care s-a pus singur în centrul universului.

Ungureanu se joacă de-a apoliticul

Deranjat de gestul mai mult decât stupid al lui Ungureanu, președintele CJ Vâlcea, Ion Câlea, i-a atras atenția subprefectului că atitudinea sa nu se preteazăunui asemenea eveniment, de înaltăținută. Ba mai mult, social-democratul i-a sugerat, în mod subtil ce-i drept, că mai are nevoie de câteva ore de diplomație, pentru că -i lipsește, cu desăvârșire, stilul și arta de a se integra relațiilor interumane. Croit să-și ducă planul de denigrare al prefectului Grigorescu și de bagatelizare a problemelor județului, subprefectul nici nu a vrut săasculte recomandările lui Ion Cîlea, punând, din nou, în prim-plan atitudinea sa de suficiențăde sine, enervantăcred cei mai mulți.

Simțind că Fifor evitădialogurile cu el, Petre Ungureanu s-a lipit ca marca de scrisoare și la vizita secretarului de stat la Voineasa și Obârșia Lotrului, sperând săcapete și el ceva atenție. Realizând că și aici este tratat cu ignor, Ungureanu a început săia foc pe jurnaliștii prezenți la eveniment. De cum i-a văzut, „Bebe Sexologu'” s-a întors cu partea din spate la reprezentanții mass-media pe care este, vezi Doamne, supărat că nu au cuvinte de laudăla adresa sa. Ba chiar, culmea tupeului, el a încercat săboicoteze conferința de presă a ministrului, încercând să-i explice că presa nu trebuie săștie de programul de relansare turistică ce va fi demarat, în curând, la Voineasa. Având în vedere această situație se naște, inevitabil, o întrebare: subprefectul democrat Bebe Ungureanu, apolitic doar pe hârtie, a auzit oare de interdicția pusăde șeful de partid Mircia Gutău, de a-l însoți pe Ion Cîlea pe că rările patriei? Dacă da, înseamnă că i-a cam dat cu flit liderului PDL Vâlcea, iar dacă nu, lucrurile se complică și concluzia poate fi una singură: pe Ungureanu -l doare-n cot, și nici acolo, de ordinele celui că ruia-i datoreazăfuncția de subprefect.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.