Acasă Arhiva 2 Râșniță, suspendat!

Râșniță, suspendat!

ACUZAŢII. Coordonatorul centrului Național Olimpic de Excelență a fost acuzat de hărțuire sexualăde că tre o parte din handbaliste și și-a pierdut postul, Popa Seviștean este interimar

Centrul Național Olimpic de Excelențăa fost deschis la Râmnicu Vâlcea cu planuri clare. Sub îndrumarea coordonatorului Lucian Râșnițăși a celorlalți tehnicieni, clubul la care au fost aduse cele mai talentate jucă toare din țară , ar fi trebuit săfie o pepinierăpentru cluburile de renume din primul eșalon, dar și pentru echipa națională. CNOE a ajuns, însă , principalul subiect de discuție al ultimei săptămâni, După acuzele de hărțuire sexualăcare i s-au adus lui Lucian Râșniță. Fostul antrenor al Oltchimului și al echipelor naționale de handbal feminin și masculin a fost suspendat din funcție și cariera sa este compromisătotal la 60 de ani.

Confruntarea

După o săptămânăde frământări, Federația Românăde Handbal a trimis la Râmnicu Vâlcea o comisie care săancheteze cazul. Față în Față s-au aflat handbalistele care s-au plâns de hărțuire sexuală, împreunăcu părinții și „bunicuțul” bănuit că nu s-ar fi uitat la handbaliste doar ca simple eleve. Audierile au durat mai bine de patru ore, iar presa nu a avut acces la discuțiile aprinse, După spusele martorilor. Râșnițăa fost primul care a atacat, venind la audieri cu un avocat personal dar nici acesta nu a fost admis în sală. Verdictul a fost dat de președintele Federației Române de Handbal, Cristian Gațu: „Consiliul de Administrație a decis următoarele: domnul Lucian Râșnițăa fost suspendat din funcția de director tehnic până în momentul în care instanța va decide cine are dreptate în acest caz. Acuzele nu putem săspunem că au conotație sexuală, dar imaginea centrului a fost lezată. CNOE nu are grad de instanțăcivilă. Râșnițănu a părut foarte afectat de scandalul creat, dar a fost atacat la „baionetă” de părinții fetelor. Domnul Râșnițănu recunoaște nimic, cum sărecunoască dânsul? Pe fata mea, consideratăcea mai bunăhandbalistădin grupa ei, a dat-o afară, pentru că a avut curajul să măsune și săîmi spunăcum se purta cu ea. O făcea perversă, nu o lăsa săse antreneze?”, a spus Marcel Păvălache, tatăl surorilor Roxana, de 14 ani, și Alexandra, de 17 ani. „Fata mea a venit odatăacasăși mi-a spus că nu mai vrea săse ducă la Centru. Nu mi-a spus de ce, a spus doar că nu mai vrea. După ce am aflat de acest scandal am venit săvorbesc cu domnul Râșnițăsă mălămurească și pe mine. Vreau și eu săștiu de ce fata mea nu a mai vrut săvină. Sunt nemulțumit de domnul Râșniță”, a completat și Cornel Radu.
„Eu nu îmi dau demisia”

Tehnicianul Lucian Râșnițănu pare dispus sădea înapoi și spune că se simte nevinovat și nu va pleca de bunăvoie de la Râmnicu Vâlcea: „Nimeni nu îmi poate lua dreptul de a munci, mai ales că eu sunt cel care voi da în judecată. Eu nu îmi dau demisia, pentru că știu cât am muncit aici. Am dreptul săatac decizia care s-a luat, iar forurile competente vor decide dacă voi rămâne sau nu suspendat.” Lucian Râșnițăa dat din colț în colț, însă , atunci când a fost vorba de a merge la „detectorul de minciuni”. Primarul Mircia Gutău este președintele Consiliului de Administrație al CNOE și s-a declarat dezgustat de tot scandalul creat: „Toți trei antrenorii ar trebui suspendați. E inadmisibil ce se întâmplă. Așa cum am construit acest spațiu, nu permit ca numele meu săfie asociat cu acest scandal. Prezumția de nevinovăție se aplică , dar nu mai permit acest haos. Săvinăalți antrenori, sunt atâția în România”.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.