Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Accident de muncă la exploatarea de calcar din Costești

 Normal 0 21

 La sfârșitul acestei săptămâni, la exploatarea de calcar din Costești s-a produs un grav accident de muncă , în urma că ruia un muncitor a ajuns de urgențăla un spital din București. Cercetările demarate de Parchetul de pe lângă Judecă toria Horezu și Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea se aflăîn derulare, concluziile acestora urmând a fi date publicității în cel mai scurt timp posibil.

Un lăcă tuș mecanic a fost lovit de dintele autobasculantei

Joi, 25 iunie a.c., polițiștii din Horezu au fost sesizați telefonic cu privire la faptul că , la o carierăde exploatare a calcarului din comuna Costești, s-a produs un accident de muncă . La fața locului s-a deplasat procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Judecă toria Horezu, însoțit de echipa operativădin cadrul Poliției orașului Horezu, care au demarat primele cercetări. Aceștia au stabilit că nefericitul eveniment s-a produs în următoarele împrejurări:

De la cupa utilajului auto care încă rca în autobasculante calcarul, s-a desprins un dinte metalic, dinte care a că zut împreunăcu calcarul, în bena unei autobasculante. Acesta a fost transportat și descă rcat într-unul din buncă rele concasorului aflat în funcțiune. Dintele a blocat dispozitivele de spargere a pietrei de calcar, astfel că personalul de serviciu a oprit funcționarea concasorului în vederea deblocă rii lui.

În spațiul de concasare a intrat Cristian Măgureanu, de 49 ani, din comuna Costești, lăcă tuș mecanic întreținere concasor. Acesta, înarmat cu o rangămetalică , a încercat sădeblocheze dintele prins între dispozitivele de concasare. În momentul în care tensiunea de strivire a dintelui între dispozitivele de concasare a scă zut ca urmare a intervenției lăcă tușului, dintele a fost aruncat dintre dispozitive, lovind razant partea exterioarăa maxilarului lăcă tușului.

Bărbatul a fost scos din buncă r de colegul său de tură, Vasile Badea, apoi a fost preluat de o ambulanțăși transportat la Spitalul Județean de UrgențăVâlcea. Aici i-a fost stabilit diagnosticul: „traumatism facial forte”, fiind trimis pentru intervenție chirurgicalăde specialitate la Spitalul Clinic de UrgențăFloreasca București.