1

GIGI MATEI a declarat RĂZBOI proprietarilor de copertine din RÂMNIC

Primarul interimar al municipiului Ramnicu Vâlcea, Gigi Matei, a declarat război copertinelor din oraş, fiind decis să le demoleze pe toate. Edilul susţine că acţiunea de demolare are la bază o hotărâre de Consiliul Local şi că, în acest moment nu există nici un contract de închiriere a respectivelor spaţii. Acţiunea de demolarea copertinelor este programată imediat după sărbătorile pascale.
„Copertinele existente în oraş au fost construite, într-adevăr, în baza unei Hotărâri de Consiliu Local, dar cei care le-au realizat au avut contracte anuale. La această dată nu există nici un contract de închiriere a spaţiului respectiv, aşa încât, juridic, nu există nici o susţinere legală pentru existenţa acestor copertine.
Hotărârea de demolare a acestor copertine este legală şi nu se comentează. Ea a fost promovată la solicitările şi reclamaţiile multor cetăţeni, care sunt nemulţumiţi. Ştiţi foarte bine, în parcări sunt locuri puţine şi a apărut, de ce nu, mai ales în zona noastră, chiar invidia, pentru că taxa pe care o plătesc cei care au copertine este foarte mică, de numai 13 lei lunar.
Au existat foarte multe cereri scrise, reclamaţii care ne semnalau că de ce unii pot beneficia de astfel de copertine şi de ce să nu fie toţi cetăţenii egali în drepturi. Nu există nici o încălcare a legii, nu există nici un suport legal care să întemeieze reclamaţiile celor care au copertine şi urmează să fie demolate.
Foarte mulţi au înţeles asta şi le-au demolat. Unii mai aşteaptă. N-am trecut la decizia din notificare, de a fi demolate cu DADP-ul, pentru că aşteptăm să treacă Sărbătoarea Paştelui. Apoi vor fi demolate, bineînţeles pe cheltuiala celor care le deţin”, a precizat primarul Gigi Matei.

Unii proprietari încă mai speră

9 locatari de pe strada Cerna din municipiu încă mai speră că-l pot convinge pe Gigi Matei să nu le demoleze copertinele. În acest sens, ei au formulat o contestaţie împotriva hotărârii Pentru adoptarea unor măsuri privind exploatarea terenurilor pe care se află amplasată BATERIA DE 9 COPERTINE AUTO.
Locatarii susţin că toate copertinele auto s-au realizat conform prevederilor legale, având autorizaţie de construire, în curtea interioară a blocului 2 şi 27, vecinataţi – plan vertical zid depozit Direcţia Generală a Protecţiei Copilului din str. Tudor Vladimirescu şi PTCZ Cenia 1, pe o suprafaţă de 117 mp.
„Cele 5 copertine construite iniţial, conform autorizaţiei mentionate şi ulterior aprobat de Primăria Municipiului extinderea cu încă 4 copertine, nu poate afecta în nici un fel estetica zonei, având în vedere că acestea au fost construite între un zid şi un post de transformare cabină zidită, cu o multitudine de cabluri şi conducte.
Pentru realizarea copertinelor am fost nevoiţi sa deviem conducta de gaze, aferentă Staţie de Gaz Cerna cu aprox. l m, deoarece aceasta era amplasată de o distanţă de 4 m de zidul aparţinând DGPC Vâlcea. Mai mult din acest zid la circa 5 – 6 m se afla cablurile de 20 kV şi 3 cabluri de 0,4 kV care pleacă din Postul de Transformare Cerna 1.
Nu există spaţii verzi, ronduri de flori în preajma copertinelor şi nici în apropiere.
Faţă de P.U.G aprobat prin HCL nr. 18/20.01.2013 al Consiliului Local Rm. Vâlcea, nu au fost constatate disfuncţionalităţi pe această suprafaţă de teren 117 mp, în concluzie gradul de acoperire prin parcarea celor 9 autoturisme, nu a afectat parcarea pe domeniul public al altor autoturisme şi nici nu au fost promovate sesizări în acest sens, pentru curtea interioară a blocului Cerna 25″, se precizează în contestaţie celor 9 proprietari.
Mai mult, aceştia susţin că măsura de eliberare a terenului de 117 mp, a bateriei de 9 copertine auto, va conduce la diminuarea corespunzătoare a bugetului local pe 2015, rezultat din plata chiriilor, în condiţiile în care Primăria Municipiului Rm. Vâlcea are un grad de îndatorare de 17 %. De asemenea, locatarii mai precizează că până la finele anului 2014, toţi posesorii de copertine au achitat contravaloarea chiriei către Primăria Rm. Vâlcea prin Direcţia Economică – Taxe şi Impozite Locale, fără a se înregistra restanţieri. În final, cei 9 locatari solicită Primăriei Râmnicului să admită prelungirea valabilităţii protocoalelor pentru bateria de 9 copertine de la 01.01.2015 – la 31.12.2015.