Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fostul purtător de cuvânt al Poliţiei Vâlcea vrea şef la Poliţia Locală

4 candidaţi s-au înscris la concursul pentru ocuparea funcţiei de director executiv la Poliţia Locală. Este vorba despre fostul şef al instituţiei, Alecu Deaconu, Marian Bulgaru, şef serviciu dispecerat Monitorizare, Pază şi Instruire, Nicolae Ghiţă, fost şef de stat major major la Unitatea militară de la Vlădeşti, dar şi fostul purtător de cuvânt al Poliţiei Vâlcea din anii 2006 – 2007, Marcel Sărdaru.

Aşadar, Primăria Râmnicu Vâlcea a scos la concurs funcţia publică de conducere vacantă de director executiv, gradul II– Poliţia Locală a municipiului Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea. Dosarele de înscriere au fost depuse deja, cei 4 candidaţi, urmând să fie evaluaţi.

Concursul va avea loc în data de 23 iunie 2015, la ora 10.00, la sediul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea. După demisia lui Alecu Deaconu din urmă cu mai bine de o jumătate de an, funcţia de conducere este vacantă, interimar fiind domnul Nicolae Sâia, şef serviciu ordine publică. Pare-se că fostul purtător de vorbe de la IPJ Vâlcea se află în graţiile actualului interimar, fiind susţinut puternic de acesta.

„Nu există susţinere decât prin lege. Să pună mâna să înveţe. Nu poţi să ai susţinere atâta vreme cât eşti habarnist. Este vorba despre 19 acte normative, 926 pagini. E mult de împins pentru domnul acesta, chiar pentru oricine. E aproape imposibil de promovat acest examen”, ne-a spus o sursă din Poliţia Locală.

Nu prea se ştie cum a ajuns Sărdaru să fie în cărţile pentru şefia Poliţiei Locale, mai ales că pe vremea când era purtător de cuvânt al IPJ Vâlcea nu strălucea de inteligenţă. Şi acum ne aducem aminte cum îi scoteam cuvintele cu cleştele acestui domn care ar fi trebuit să informeze presa locală.

Sărdaru era întotdeauna depăşit de evenimente şi gestul său preferat erau ridicatul din umeri. Sărdaru mai era poreclit şi Domnul „nu ştiu” pentru că de fiecare dată când, întrebat fiind despre anumite cazuri sau despre evenimente rutiere răspundea nonşalant „nu am detalii, nu ştiu despre ce este vorba, vă vom anunţa când vom afla mai multe”. De anunţat, ne anunţa, ce-i drept, dar asta numai la două zile, după ce evenimentul trecuse, iar ştirea nu mai poate fi redactată „la cald”. Unde mai punem că omul era şi certat cu limba română!

În fine, nu ne rămâne decât speranţa că Poliţia Locală a municipiului Râmnicu Vâlcea nu va ajunge să fie condusă de un specimen limitat, care a trecut prin poliţie ca gâsca prin apă, iar colegii săi spun despre el că a părăsit IPJ Vâlcea cu câteva tinichele de coadă.