Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Se decide soarta Spitalului Judeţean Vâlcea: PONORAN sau SĂLIŞTE?

Interimatul şi nesiguranţa va lua sfârşit la Spitalul Judeţean Vâlcea. Joi, 17 iunie a.c., cu începere de la ora 10.00 va avea loc proba de susţinere a proiectului de management al celor doi candidaţi care s-au calificat după proba de test grilă.
Aşa cum Vocea Vâlcii a anunţat în premieră notele celor doi candidaţi au fost 8,3 pentru medicul Adrian Ponoran şi 8,7 pentru fosta directoare Georgeta Sălişte. Niciunul dintre cei doi candidaţi nu au depus contestaţii, iar procedurile îşi pot urma cursul firesc.

Amintim că iniţial la concurs se înscrisese şi medicul Constantin Ploscaru. Acesta s-a retras, acuzând membri comisiei de examinare de interese oneroase şi imoralitate.
Cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Vâlcea a avut conducere interimară mai bine de un an de zile deoarece fostul preşedinte al CJ Vâlcea, Ion Cîlea, a schimbat-o pe Georgeta Sălişte ca urmare a mai multor sesizări despre ilegalităţi comise în spital.
Pentru acest post a mai fost organizat concurs şi în luna martie 2015, însă examenul s-a amânat, toţi candidaţii depunând contestaţii.

Dr. Brânzan, director interimar

Spitalul Judeţean Vâlcea este condus începând cu data de 17 iunie 2015 de medicul ginecolog George Brânzan. Mandatul fostului director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, Mihăiţa Creţulescu a expirat, acesta fiind preluat în mod interimar de medicul George Brânzan.
Acesta va conduce spitalul până la definitivarea concursului pentru postul de manager la spital. Ginecologul este de 2 luni de zile director medical, acesta înlocuind-o pe dr. Letiţia Badea, căreia, de asemenea, îi expirase mandatul.

Medicul George Brânzan este arhicunoscut în Vâlcea, mai ales de populaţia feminină, acesta practicându-şi meseria de mai bine de 30 de ani la Maternitatea Vâlcea. Brânzan a încercat să se implice şi în politică, el candidând în anul 2008 din partea PDL în Colegiul uninominal nr. 4.
Se pare că ascensiunea ierarhică în sănătatea vâlceană se datorează tot politicului, acesta beneficiind de sprijin din partea foştilor pedelişti pentru postul de director medical.