Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ACUZAŢII GRAVE la adresa primarului din Alunu: Comuna a devenit moşia sa şi a familiei sale

Tragedia din comuna Alunu, în urma căreia un copil de 14 ani şi-a pierdut viaţa, după ce a ridicat o dală şi a alunecat în fosa septică, scoate la iveală dedesupturi extrem de interesante ale administraţiei locale din Alunu. La locul tragediei s-au adunat oameni, care l-au acuzat pe primarul Boiangiu că şi-a pus neamurile în toate funcţiile disponibile din comună. De asemenea, oamenii spus şi că i-au atras atenţia primarului că nu există condiţii în cele două şcoli, însă acesta nu i-a băgat în seamă.

„Când s-a deschis anul şcolar, am ridicat problema că nu există toalete corespunzătoare, iar copiii nu au unde să se joace. Domnul primar a început să strige la mine şi să mă ameninţe, pe mătuşa mea a făcut-o isterică, doar pentru că ne-am permis să-i spunem că nu există condiţii în şcoală. Au mâncat cele 37 de miliarde lei, care s-au luat anul trecut de la Minieră, nu se ştie cum. Această investiţie, cu fosa septică, este făcută de firma primarului. Tragedia putea fi evitată dacă existau profesori supraveghetori” – spune un consilier local.

Mai mult, oamenii îi aruncă în faţă primarului că lucrările din comună sunt executate de rude de-ale sale. „Toate lucrările de aici din comună sunt făcute de firma verişorului primarului. Aici legea o face primarul. Nu are cine să plătească. Directorul şcolii este fratele primarului, director adjunct soţia primarului. Primarul ştie doar să ne ia la înjurături. Să vedeţi în ce hal arată toaletele din şcoală, unde merg copii. Aţi mâncat miliarde în comuna aceasta. Să vedem câte investiţii aţi făcut. Decât pe acte, fictiv, aţi spălat bani prin firma dvs. Unde ajungem noi când suntem conduşi de clanul dvs.?” – acuză unul dintre consilierii locali.

Copiii nu au curent la grădiniţă

Oamenii îl acuză pe primar că a acceptat ca procesul de învăţământ din Alunu să se desfăşoare în spaţii necorespunzătoare. Ei susţin că era doar o chestiune de timp până să se întâmple o nenorocire.

„Când s-a deschis anul şcolar i-am spus primarului că nu au condiţii la şcoală pentru că nu are apă, nu există curent în grădiniţă, sunt numai 2 m.p. în grădiniţă unde stau 17 – 18 copii. Acum vreţi să-i băgaţi pe cei mari cu cei mici. O să se întâmple o nenorocire. Nu există trecere de pietoni. Ce s-a întâmplat? Domnul primar spune că este un eveniment nefericit. Deci moare un copil şi e doar un eveniment nefericit pentru că fosa nu este îngrădită. Acum, copiii sunt copiii… se jucau acolo. Ei învaţă aici în clasa a VIII-a. Probabil că au făcut un pariu… şi s-a întâmplat” – susţine o localnică, extrem de nervoasă pe primarul Boiangiu.