Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Zeci de familii se tem că vor rămâne pe drumuri odată cu autostrada SIBIU- PITEȘTI

40 de familii care au gospodării pe traseul loturilor 2 și 3 ale Autostrăzii Sibiu-Pitești, din Vâlcea, vor fi expropriate și despăgubite, iar casele lor vor fi demolate.

Oamenii se tem însă că vor rămâne pe drumuri fiindcă nu și-au primit banii pentru a-și lua alte locuințe ori terenuri de case, deși lucrările bat la ușă și urmează să fie evacuați. O mare parte dintre cei afectați de autostradă sunt persoane în vârstă, cu serioase probleme medicale, incapabile să-și mai construiască o casă, iar cuantumul despăgubirilor nu va fi suficient pentru construirea ori achiziționarea altor imobile. 

CNAIR precizează că despăgubirile sunt întârziate de situația ambiguă a actelor de proprietate, însă oamenii se tem că prețurile locuințelor părăsite le depășesc cu mult suma primită din despagubiri.

22.000 de euro, cea mai mare despăgubire, iar prețul caselor în zonă a crescut alarmant, întrucât case din Câinenii Mari pentru care se cereau cel mult 10.000 – 15.000 de euro, s-au vândut cu 25.000 – 30.000 de euro în ultima perioadă.