Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Soferi beți, prinși la volan de polițiști

La data de 12 iulie a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe Drumul Național 7, pe raza comunei Budești, un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, din comuna Sârbii-Măgura, județul Olt. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,14 mg/l alcool purîn aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice de sânge, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar penal.

În aceeași zi, în jurul orei 12.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Călimănești au depistat un bărbat, de 34 de ani, din comuna Sălătrucel, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Comunal 13 G Șerbănești, aflându-se sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentratie de 1,27 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Brezoi pentru recoltarea a două probe de sânge, pentru stabilirea exactă a alcoolemiei.În cauză, a fost deschis un dosar penal.

Totodată, în cursul zilei de 11 iulie a.c., în jurul orei 17.30, polițiștii rutieri dincadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au depistat în trafic un bărbat, de32 de ani, din comuna Pietrari, în timp ce conducea un autoturism pe bld. Dem Rădulescu, din municipiul Râmnicu Vâlcea, având o alcoolemie de 0,68 mg/l,alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, pentru recoltarea probelor biologice de sânge, însă, după desigilarea trusei pentru prelevarea mostrelor de biologice, bărbatul a refuzat recoltarea in prezenta personalului medical. În cauză, pe numele bărbatului, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de Refuzul de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută și pedepsită de art. 337, din Codul penal.