Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Televizoare vulnerabile la spionaj: Ce trebuie să știi

Echipele de securitate cibernetică de la Bitdefender au identificat mai multe puncte vulnerabile în sistemul de operare al televizoarelor produse de LG. În ciuda gravității situației, LG a anunțat că a intervenit pentru a remedia aceste probleme și pentru a bloca accesul neautorizat al hackerilor.

Recenta descoperire a experților de la Bitdefender a dezvăluit multiple vulnerabilități critice în versiunile 4 – 7 ale sistemului de operare LG WebOS, utilizat pe scară largă de televizoarele LG. Aceste slăbiciuni ar fi permis atacatorilor să depășească barierele de securitate și să obțină controlul total al dispozitivului. Mai mult, odată ce preluau controlul asupra televizorului, aceștia ar fi putut compromite și alte dispozitive inteligente conectate la aceeași rețea.

Bitdefender a subliniat că, deși aceste vulnerabilități ar fi afectat inițial doar televizoarele LG conectate la rețele locale de tip LAN, peste 90.000 de dispozitive LG conectate direct la internet ar fi fost expuse la riscuri. Atacatorii ar fi putut adăuga un nou utilizator în configurarea televizorului prin eludarea mecanismelor de autentificare ale sistemului LG WebOS, facilitând astfel preluarea controlului complet asupra dispozitivului și compromiterea altor dispozitive din aceeași rețea.

LG a declarat că a fost informată de Bitdefender cu privire la aceste probleme și că a intervenit imediat pentru a le remedia. În lumină acestei situații, experții recomandă verificarea constantă a versiunii de software a televizoarelor LG și monitorizarea dispozitivelor IoT pentru a preveni eventualele atacuri cibernetice.