Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
FILE PHOTO: Vials labelled "Astra Zeneca COVID-19 Coronavirus Vaccine" and a syringe are seen in front of a displayed AstraZeneca logo, in this illustration photo taken March 14, 2021. REUTERS/Dado Ruvic

AstraZeneca obligată să dezvăluie informații despre cazurile de tromboză

Tribunalul din Bamberg, aflat în sudul Germaniei, a emis o decizie prin care compania AstraZeneca este obligată să furnizeze informații referitoare la posibilele cazuri de tromboză asociate cu vaccinul său anti-COVID-19.

Această hotărâre a fost luată în contextul unui proces inițiat de o femeie în vârstă de 33 de ani, care solicită compensații în valoare de 250.000 de euro pentru daunele suferite, precum și până la 17.200 de euro pentru pierderile de venituri și potențial până la 600.000 de euro pentru eventuale limitări viitoare.

Instanța a considerat că datele solicitate ar putea consolida probele aduse în proces, astfel că AstraZeneca este obligată să dezvăluie informații privind cazurile de tromboză înregistrate la persoanele care au primit vaccinul între 27 decembrie 2020 și 19 februarie 2024. Potrivit deciziei tribunalului, vaccinul prezintă, în principiu, un risc de tromboză. Compania producătoare a furnizat deja informații parțiale, însă acestea trebuie completate în conformitate cu cerințele instanței. După ce informațiile vor fi furnizate în totalitate, tribunalul va putea solicita un raport de specialitate pentru a analiza detaliile cazurilor.

Avocatul reclamantului anticipează că acest proces ar putea dura ani de zile până la o hotărâre definitivă.