Acasă Actualitate Sfaturi şi recomandări pentru alegerea rochiei de banchet

Sfaturi şi recomandări pentru alegerea rochiei de banchet

În cel mai scurt timp, în cadrul fiecărei şcoli sau universităţi va avea loc celebrul bal de absolvire. Pentru tinerele care se află în an terminal au început pregătirile legate de ţinuta pe care o vor purta, precum şi diverse alte aspecte legate de întreaga sa imagine de la acel moment.

Dat fiind faptul că vei participa o singură dată la absolvirea liceului şi o singură dată la absolvirea facultăţii, este foarte important să alegi o rochie care să te avantajeze cât mai mult şi care să îţi evidenţieze orice trăsătură demnă de remarcat.

Cu toţii ştim că presiunea poate fi foarte mare în această perioadă, cu atât de puţin timp înainte de deschiderea acestui eveniment, însă este totuşi necesar să nu te pripeşti în alegerea unei ţinute neadecvate şi să ai în vedere anumite criterii fundamentale ce dictează completarea unei imagini desăvârşite.

Adaptarea ţinutei la dresscode-ul şi tematica petrecerii

În momentul stabilirii datelor legate de petrecerea de absolvire, colegii pot surveni şi cu anumite idei legate de o anumită tematică sau particularităţi ce solicită un anumit stil vestimentar. Acest aspect este unul foarte important a fi respectat pentru a nu exista un dezechilibru de imagine între cei care vor participa.

Cel mai adesea, dresscode-ul către care se orientează astfel de evenimente este unul de gală, fapt care permite domnişoarelor să iasă în evidenţă cu rochii foarte strălucitoare şi pline de eleganţă. Accesoriile trebuie să corespundă unor criterii de simplitate şi discreţie, întocmai pentru a nu crea o imagine prea încărcată, iar pantofii cu toc sunt cei care vor perfecţiona ţinuta, susţinând maximul de graţie şi feminitate.

Forma rochiei în funcţie de lungime

Formele dintre care se poate alege sunt diverse, de la cele mini, până la cele lungi ce ajung până la glezne sau chiar maxi, până în pământ. Dacă evenimentul se anunţă a fi unul mai puţin formal te poţi orienta către rochiile de cocktail sau chiar către cele mini dacă te avantajează din punct de vedere fizic. Pentru cele care nu sunt tocmai obişnuite cu stilul rochiilor lungi, se pot simţi mai inconfortabil şi stânjenite, de aceea, cel mai indicat este să alegi un stil şi un model cu care eşti familiarizată şi care nu ar putea să îţi creeze probleme.

Pe site-ul www.dyfashion.ro sunt puse la dispoziţie diverse tipuri de rochii care includ toate lungimile ce ar putea fi potrivite.

Culoarea rochiei

Deşi ai putea fi îndrăgostită de o anumită nuanţă, nu înseamnă că ai putea să o şi alegi pentru acest eveniment. O rochie care este destinată unor evenimente mai speciale trebuie să prezintă o culoare ce se asociază perfect cu tonurile pielii tale fără a crea niciun fel de disconfort vizual prin discrepanţe cromatice.

Pentru pielea în tonuri calde, recomandările sunt galbenul, auriul, culorile de verde, turcoaz sau crem. Însă dacă pielea tinde către tonuri mai reci, cele mai adecvate nuanţe sunt cele de albastru aprins, verde sidefat, mov sau liliac, albul impecabil sau rozul.

Materialul din care este realizată rochia

Rochiile de banchet pot fi confecţionate din numeroase materiale precum: mătase, voal, dantelă, vâscoză, tulle asociate cu diverse aplicaţii şi detalii decorative care să aducă un plus de strălucire. Dacă e să ţinem cont şi de sezonul în care are loc evenimentul, respectiv cel de primăvară – vară, sugestiile se îndreaptă către materialele mai vaporoase şi uşoare ca voalul, dantela sau tulle-ul.

Materialul trebuie să corespundă unor criterii legate şi de locaţia evenimentului. În situaţia în care petrecerea de absolvire va avea loc într-o sală de bal sau un restaurant, este necesară o ţinută de tip black tie realizată dintr-un material mai luxos, cum este catifeaua. În schimb, cluburile sau locaţiile mai puţin formale, rochiile din materiale mai simple pot fi alegerea, putând fi accesorizate cu diverse detalii sclipitoare sau bijuterii mai impunătoare.

Modelul de rochie adecvat activităţilor din cadrul evenimentelor

Este important să îţi stabileşti de la început ce planuri ai legat de activităţile pe care le vei desfăşura de-a lungul serii. Cele care preferă să rămână la masă şi să participe la cât mai multe conversaţii cu colegii pot alege orice model, preferabil chiar cel strâmt care se aşează armonios pe corp. Dacă în general ai un spirit al distracţiei şi eşti pasionată de dans, trebuie să îţi alegi o rochie mai fluidă şi comodă care să îţi permită realizarea tuturor mişcărilor într-o manieră cât mai lejeră.

Balul de absolvire este un eveniment unic şi este necesară o implicare ca atare. Orice domnişoară trebuie să îşi cunoască foarte bine atuurile fizice, dar şi aspectele mai puţin favorizante pentru a se putea orienta către ţinuta ce o avantajează cel mai bine şi o va face să se simtă cât mai strălucitoare.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.