Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REȚETA ZILEI: Tocăniţă de viţel

Ce vă trebuie? 500 gr muşchi viţel, 3 cepe, 3 morcovi, 2 linguri făină, 2-3 linguri sos de roşii, 300 ml vin roşu, 1 lingură sos soia, pătrunjel verde, foi dafin, cimbru, rozmarin, sare, piper

Cum se prepară? Tăiem carnea de vită cubuleţe. O presărăm cu făină şi o prăjim uşor în două-trei linguri de ulei. Adăugăm ceapa tăiată fideluţă şi morcovul tăiat felii. Lăsăm pe foc până când ceapa devine translucidă. Adăugăm vinul şi completăm cu apă cât să acopere carnea. Punem sare, piper, foile de dafin, cimbrul şi rozmarinul. Îi punem capac şi dăm la cuptor la foc mic circa o oră, o oră şi jumătate, până ce carnea este foarte bine fiartă şi a scăzut zeama. Adăugăm sosul de roşii şi sosul de soia. Amestecăm şi dăm din nou la cuptor până când va căpăta consistenţa unui sos.

Se serveşte cu pătrunjel verde proaspăt tocat.

Poftă bună!