Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Tocană de vită cu ceapă şi vin

Ce vă trebuie? 1,5 kg de pulpă de vită (sau ceafă), 4 cepe roşii, 200 g kaizer, 1 morcov, 1 ţelină, 75 ml de vin roşu sec, 2 linguri de făină, 3 căţei de usturoi, 3 frunze de salvie, 1 foaie de dafin, 1 legătură de pătrunjel, 1 coajă de portocală, 1 linguriţă de boabe de piper alb, 1 linguriţă seminţe de coriandru, 5 linguri de ulei măsline, 2 cuburi de concentrat de vacă, piper, sare.

Cum se prepară? Seara, pune carnea tăiată cuburi într-o cratiţă încăpătoare şi peste ea pune coaja de portocală (tăiată în 2-3 bucăţi mari), adaugă o ceapă şi un morcov tăiate rondele, usturoiul pisat, frunzele de salvie, dafin, cimbru şi pătrunjel, coriandru, ţelina feliată, puţină sare, un strop de piper, o lingură cu ulei şi tot vinul. Amestecă, acoperă cu un capac şi dă cratiţa la frigider pentru a se marina până a doua zi.

A doua zi, pune la fiert doi litri de apă. Taie kaizerul mărunt şi restul de cepe solzişori. Pune trei linguri cu ulei la încins şi căleşte ceapa până începe să capete culoare, apoi scoate-o pe o farfurie şi pune kaizerul şi bucăţile de carne împreună cu încă o lingură de ulei. Prăjeşte până se rumenesc bine pe toate părţile, apoi presară făină, apoi pune ceapa şi toarnă apa fierbinte şi sosul rămas în cratiţă şi restul mirodeniilor de la marinat. Acoperă şi lasă să fiarbă vreo trei ore, amestecând din când în când.

Când carnea s-a fiert, scoate ţelina, coaja de portocală şi potriveşte de sare.

Poftă bună!