Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Salată de vinete

Ce vă trebuie? 7 vinete medii, 2 cepe mici galbene sau roşii, 150 ml ulei, preferabil de floarea soarelui, câteva frunze de pătrunjel pentru decor, câteva roşii – de folosit la decorarea salatei, sare, piper negru.

Cum se prepară? Vinetele se spală şi se şterg de apă cu un prosop din bumbac. Vinetele se pot coace în 2 feluri: în tavă la cuptor sau pe o tablă subţire, pusă direct pe ochiul aragazului. La cuptor se coc în aproximativ 1 oră şi 25 minute, la o temperatură de 150 grade. După primele 30-35 minute, se deschide cuptorul şi se întorc pe cealaltă parte. Dacă le coacem la flacăra aragazului pe o tablă, vinetele trebuie să fie întoarse mai des, în funcţie de gradul de coacere. Când sunt gata, sunt puse la răcit într-o cratiţă. După ce s-au răcit, se curăţă de coajă, fără a se tăia cotorul şi se lasă la scurs minim 45 de minute.

După ce s-au scurs bine, se taie cotorul de la partea superioară a vinetei, cu un cuţit de lemn şi se toacă mărunt. Între timp, pe un tocător de lemn, se toacă ceapa foarte mărunt.

Vinetele sunt puse într-un blender şi se mixează 1-2 minute. Se adaugă uşor o parte din ulei. Se continuă mixarea. După ce s-au amestecat foarte bine, se adaugă ceapa şi se mixează până când devin o pastă omogenă. Se mai adaugă puţin ulei şi se potriveşte de sare şi puţin piper, după gust.

Când salata este gata, se pune într-un castron sau o tavă de sticlă şi se decorează cu felii subţiri de roşii şi câteva frunze de pătrunjel.

Poftă bună!