Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Pui cu sos dulce la cuptor

Ce vă trebuie? 1,5 kg de pui tăiat în bucăţi, 1 1/2 lingură de făină, 3 linguriţe sare, 1/2 linguriţă piper, 70 g ulei de măsline extravirgin, 1/2 ceaşcă vin alb, 1/2 ceaşcă de suc de portocale proaspăt stors.

Cum se prepară? Preîncălziţi cuptorul la foc mediu 180-200 grade C. Se tapetează bucăţile de pui cu faină, sare şi piper. Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi se prăjeşte pe toate părţile, timp de 2-3 minute. Puneti puiul rumenit într-un vas termorezistent şi luaţi tigaia de pe foc.

Se adaugă vinul şi sucul de portocale în tigaia încă fierbinte, se amestecă cu restul de ulei. Se toarnă sosul rezultat peste pui. Se introduce vasul termorezistent în cuptor şi se mai lasă cam 90 de minute, turnând din când în cand sosul din vas peste pui.

Poftă bună!