Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Cușcuș auriu cu ceapă crocantă și caise uscate (de post)

Ce vă trebuie? 500g de cușcuș; 1 cub pentru supă bio; 2 lingurițe de turmeric; 1 linguriță de scorțișoară măcinată; 100g de caise uscate, tocate; 3 cepe roșii, feliate mărunt; 1 linguriță de zahăr; 500ml de ulei, pentru prăjit; coaja rasă și zeama de la 1 lămâie; 2 linguri ulei de măsline; 1 legătură mică de coriandru, tocat; 1 legătură mică de mentă, tocată, dar păstrează câteva frunze întregi

Cum se prepară? Pune apă la fiert într-un ibric mare. Așează cușcușul într-un bol încăpător, fărâmițează cubul pentru supă, adaugă turmericul, scorțișoara, caisele uscate și asezonează. Toarnă peste ele 500ml de apă clocotită și amestecă rapid cu o singură mișcare, apoi acoperă cu folie alimentară și lasă deoparte 5 minute. Pune jumătate din cantitatea de ceapă într-un castron, adaugă zahărul, puțină sare și toarnă peste ea suficientă apă clocotită încât să o acopere. Lasă deoparte 10 minute. (Astfel vei reduce aciditatea cepei și îi vei oferi o culoare apetisantă.) Încinge suficient ulei (încât să ai un nivel de 5cm într-o cratiță adâncă) și prăjește ceapa în tranșe, timp de 1-2 minute, până se rumenește și devine crocantă. Las-o să se scurgă pe prosoape de hârtie și presară puțină sare. Folosește o furculiță pentru a amesteca cușcușul, scurge ceapa lăsată la înmuiat și adaug-o peste cușcuș împreună cu coaja rasă și zeama de lămâie, uleiul de măsline și ierburile aromate. Răstoarnă totul într-un vas pentru servit, apoi presară ceapa crocantă și frunzele de mentă.

Poftă bună!