Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Mâncare de prune cu orez

Ce vă trebuie? 100 gr orez, 50 gr zahăr, 250-300 gr prune uscate, 25 gr făină, 50 ml ulei, 1 baton de scorţişoară.
Cum se prepară? Orezul se fierbe în 500 ml apă circa 20 min. Prunele se ţin în apă călduţă circa 2-3 ore, să se înmoaie, după care se spală bine şi se pun la fiert într-o cratiţă cu 1 litru apă şi batonul de scorţişoară. Când prunele sunt aproape fierte se ia cratiţa de pe foc, se îndepărtează batonul de scorţişoară şi scoate prunele într-un bol. Se formează sosul – într-o cratita se pune uleiul si faina, amestecand pana se incinge, se adauga zaharul si se amesteca bine, pana incepe sa se inroseasca.
Se adauga zeama de la fiertul prunelor , amestecam, adaugam orezul fiert si prunele .
Mancarea se lasa sa fiarba cca 5 min la foc mic.
Se serveste rece.
Pofta Buna!