Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Mămăligă în straturi

Ce vă trebuie? Pentru mămăligă: 1 litru apă, 250 g mălai, sare. Pentru garnitură: 250 g telemea, 1 cârnat, 200 g piept fiert de porc, 4 ouă, 50 g unt.

Cum se prepară? Pentru mămăligă, se pune apă cu sare la fiert şi, când dă în clocot, se toarnă și mălaiul în ploaie, amestecând cu telul. Se lasă la fiert.

Între timp, se prăjesc cărnurile doar în grăsimea pe care o lasă pieptul de porc. Se unge cu unt un vas de cuptor şi apoi se pun straturi alternative de mămăligă, brânză trecută prin răzătoare și cârnaţi, până la epuizarea ingredientelor.

Ultimul strat trebuie să fie de mămăligă care se unge cu puţin unt. Se dă la cuptor pentru 30 minute. Se aduce la masă cu ouă ochiuri deasupra.

Poftă bună!