Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Limbă cu castraveţi

Ce îţi trebuie? 1,5 kg limbă de vită, 3 bucăţi morcovi, 3 bucăţi praz, 1 bucată ceapă medie, 1 bucată de os cu măduvă, 1 praf sare. Pentru sos: 25 g unt, 1 lingură rasă făină, 1/2 bucată ceapă, 200 g sos tomat, 10 bucăţi castraveţi acri, 6 bucăţi boabe ienupăr.

Cum se prepară? Se spală bine limba cu apă rece şi se curăţă cu cuţitul inversat. Se pune într-o oală mare cu morcovii tăiaţi bucăţi mici, prazul, ceapa tăiată în patru şi osul cu măduvă. Se pune un praf de sare şi se lasă la fiert pentru 3 ore. După ce limba a fiert, cât este caldă, se curăţă de piele. Supa se strecoară şi se păstrează.

Pentru sos, untul se topeşte într-o cratiţă, se adaugă făina şi se lasă un pic să se prăjească fără să devină maro. Apoi, se adaugă, polonic cu polonic supa strecurată, bulionul, ceapa tăiată mărunt, castraveţii şi boabele de ienupăr. Se lasă să fiarbă şi se adaugă sau nu lichid, în funcţie de cât de gros sau subţire se doreşte a fi sosul.

Limba se taie felii care se pun în sos şi se mai lasă să fiarbă 30 de minute.

Poftă bună!