Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Ficat de vită cu portocale

Ce vă trebuie? 800 gr ficat de vită (viţel), 3 linguri unt, un pahar de vin alb, 2 portocale, făină, o linguriţă de ghimbir ras, sare, piper, câteva fire de pătrunjel pentru decor.

Cum se prepară? Ficatul se spală în câteva ape, se taie felii groase de un deget şi se dă prin făină. Se prăjeşte în unt, pe ambele părţi până se rumeneşte. Se condimentează cu sare, piper şi ghimbir şi se mai ţine un pic la foc mic.

Se scoate pe un platou şi se prepară sosul. În untul în care s-a prăjit ficatul se adaugă o cană de apă, sucul de la o portocală şi un pahar de vin. Se lasă să dea în câteva clocote, se adaugă 2 linguri de făină, apoi se strecoară într-o crăticioară şi se mai lasă pe foc până mai dă în câteva clocote.

Ficatul se serveşte alături de sosul de portocale şi ornat cu felii de portocale şi frunze de pătrunjel.

Poftă bună!