Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Conopidă cu brânză la cuptor

Ce vă trebuie? 1 conopidă mijlocie, 40g unt sau margarină, 3 linguri rase de făină, 300 ml lapte, 100g brânză de burduf mărunţită, sare şi piper după gust.

Cum se prepară? Rupeţi conopida în buchete mari şi opăriţi-o în apă clocotită uşor sărată, până când începe să se înmoaie. Scurgeţi şi puneţi conopida într-un vas de sticlă termorezistentă.

Între timp, topiţi untul într-o tigaie încăpătoare, încorporaţi făina şi lăsaţi-o la călit aprox. 1 min. Luaţi tigaia de pe foc şi încorporaţi treptat laptele. Puneţi din nou pe foc, lăsaţi să dea în clocot şi fierbeţi, amestecând, până când sosul se îngroaşă. Adăugaţi 75g brânză de burduf şi asezonaţi după gust.

Turnaţi acest sos peste conopidă, presăraţi cu brânza de burduf rămasă şi daţi la cuptor. Coaceţi până când brânza s-a topit şi s-a rumenit uşor.

Poftă bună!