Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Preşedintele Franţei şi-a anunţat vizita în România

Francois Hollande, președintele Franței, a anunțat miercuri, 20 ianuarie a.c., că va veni în România în acest an, după ce premierul Dacian Cioloș a reluat invitația adresată de președintele Klaus Iohannis șefului statului francez de a vizita țara noastră.

„Confirm că voi veni în România în cursul acestui an”, a afirmat, la finalul declarațiilor comune susținute la Palatul Elysee împreună cu prim-ministrul Dacian Cioloș, preşedintele Franţei.

Premierul Dacian Cioloș afirmase anterior că a reluat invitația de a vizita România adresată șefului statului francez de președintele Klaus Iohannis și că cele două țări vor pregăti împreună aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

„Am reiterat domnului președinte invitația pe care președintele Klaus Iohannis a făcut-o să viziteze România și sper să îl putem primi pe domnul președinte Hollande în acest an în România. Așa cum și domnia sa a spus, să pregătim împreună centenarul 2018, Marea Unire din România, la care istoric și Franța a avut o contribuție și sper eu să putem celebra împreună cu proiecte noi pe care le avem, de data aceasta ca două state membre ale Uniunii Europene”, a afirmat premierul Dacian Cioloş.