Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea rămâne fără şef! Vezi aici motivul!

foto Vocea ValciiŞtire de ultimă oră din sânul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea. Scaunul de şef al acestei structuri va rămâne vacant în scurt timp, după ce comisarul – şef Florian Marin a decis să-şi atârne cascheta-n cui şi să lase locul poliţiştilor tineri. Acesta şi-a depus deja actele de pensionare, iar în data de 5 februarie 2016, el va spune adio carierei de poliţist, o carieră frumoasă şi fructuoasă.

„Este adevărat că voi ieşi la pensie în februarie. Ofer oportunitatea celor tineri să promoveze şi să ocupe posturi importante la comanda structurii” – ne-a declarat comisarul – şef Florian Marin.

O carieră demnă de invidiat…

De-a lungul timpului, Florian Marin a fost cotat de Ministerul de Interne ca fiind unul dintre cei mai buni comisari din ţară, atât ca pregătire, cât şi ca performanţă. Mulţi ani, comisarul – şef a lucrat ca ofiţer de cercetare penală, iar din aprilie 2002 şi până în decembrie 2005 a fost şef al Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea. Din decembrie 2005, el a deţinut funcţia de adjunct al Inspectorului Şef la IPJ Vâlcea, pentru ca ulterior, în perioada 2008-2009, Florian Marin să ocupe cea mai înaltă funcţie din IPJ Vâlcea, cea de inspector-şef.

Mai trebuie menţionat că începând cu data de 09 octombrie 2012, comisarul-şef Florian Marin a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de şef al Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru ca în data de 8 aprilie 2013 să fie împuternicit să exercite, din nou, atribuţiile funcţiei de inspector şef al IPJ Vâlcea, pe o perioadă de şase luni, unde a rămas până în 2014. În ultima parte a carierei sale, Florian Marin a activat la comanda Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, acolo unde era titular pe post, în urma unui examen pe care l-a promovat cu brio.

Cine vine din urmă?

Comisarul – şef Florian Marin a fost, de-a lungul carierei, unul dintre cei mai buni poliţişti vâlceni, el având rezultate remarcabile şi conducând unitatea eficient şi cu fermitate. De aceea este o pierdere grea pentru IPJ Vâlcea şi, în special, pentru Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Spunem asta pentru că viitorul arată sumbru, tinerii poliţişti care vin din urmă nu demonstrează mare lucru în aceste timpuri. Un exemplu demn de remarcat este recentul concurs pentru postul de adjunct al Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, care a fost reluat de patru ori, pentru că toţi tinerii candidaţi care s-au înscris au dovedit că nu sunt bine pregătiţi şi nu au aptitudini de conducere. A fost nevoie de candidatura unui alt „veteran” de la „municipiu”, comisarul şef Ion Turcu, pentru ca, în final, postul să fie ocupat. Aşadar, dacă spunem că tinerii poliţişti nu se ridică la nivelul celor care au ajuns acum la vârsta de pensionare, nu greşim cu mult! Sperăm doar să existe şi excepţii, care să ne contrazică afirmaţiile!