Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Obscenităţile l-au scos din sărite pe prefect

REGLEMENTARE LEGISLATIVĂ. Prefectul Petre Ungureanu a declarat război ,,nespălaţilor” care se înscriu pe lista sa de audienţe. Pe ,,lista ruşinii” sunt înscrişi deja 27 de vâlceni, unii pentru că ,,put” la propriu a balegă sau alte miasme, unii din cauza petiţiilor rezolvate deja de instanţele de judecată prin hotărâri definitive şi irevocabile, alţii pentru că sunt bolnavi cu capul. Toţi au  interdicţie la audienţele prefectului Petre Ungureanu. Deşi sinceritatea afirmaţiilor i-a adus un plus de nepopularitate, nu că ar fi dat pe dinafară, prefectul a declarat că şi le menţine.  Şi mai mult chiar, va propune legalizarea gestului prin modificarea legii privind  combaterea birocraţiei în activitatea de relaţii cu publicul.

Vâlcenii care se înscriu la audienţele prefectului de Vâlcea vor avea restricţii la intrarea în instituţia cu pricina dacă nu şi-au făcut duşul zilnic. Prefectul Petre Ungureanu s-a hotărât să-i educe cu forţa pe vâlceni, indiferent de riscuri. Cum în Râmnic consumul minim de apă pe cap de locuitori se situează sub 2 mc, iar în teritoriu nici atâta, prefectul riscă o internare la Drăgoieşti dacă-şi menţine programul de educare. Un risc asumat de prefect.

,,Demnitarii nu au niciun fel de drept. Eu mi-am luat dreptul  de a nu mai pierde timpul, şi al meu şi al instituţiei, cu oameni care îşi repetă aceeaşi poveste sau au probleme psihice. E o listă de 27 de persoane, dar creşte în fiecare zi şi, de fiecare dată când o persoană apare de mai mult de două, trei  ori  la audienţă, cu aceeaşi problemă, şi nu se poartă cuviincios, nu vine îmbrăcată cuviincios sau ameninţă şi face tot felul de gesturi obscene. Totuşi trăim într-un stat de drept şi nu sunt obligat, ca instituţie, să fim aici arena de desfăşurarea a unor lupte de stradă. Au fost cazuri, iar presa a văzut, unde trebuie să ai nervi tari, să ai timp de pierdut,  să fii foarte populist sau să candidezi pentru nu ştiu ce post, lucru pe care nu l-am anunţat încă. Nu mă interesează populismul. Eu trebuie să fiu eficient. La mine toate audienţele sunt înregistrate video. E greu să mă contrazică cineva cu privire la motive atâta timp cât există dovezile necesare. Nu este posibil : vin cu hainele de la câmp, vin nespălaţi, vin cu bălegar pe picioare…Vin în audienţă cu acte, hârtii pline de ulei, pe care nici eu, nici angajaţii nu puteam să le luăm în mână pentru că erau pline de ulei de tractor. E o lipsă de respect pentru instituţia la care te adresezi. Există o limită a bunului simţ şi o civilizaţie, o cultură a actului democrat, iar eu trebuie să-i învăţ acest lucru, pentru că cei care nu-şi cunosc limitele nu au ce căuta aici, chiar dacă restricţionăm accesul. Până nu învaţă ce înseamnă respectul, nu au ce căuta aici, cu atât mai mult cu cât vin a patra oară  cu aceeaşi petiţie. Eu nu pot să schimb o hotărâre judecătorească. 80-90% dintre nemulţumiţi vin aici pentru că au pierdut în procese. Pentru mine procesul este sfânt. Hotărârea judecătorească definitivă nu o mai discuţi şi atunci nu are rost să le spun eu poveşti… lasă că rezolv eu, că dau eu… Nu am făcut-o niciodată şi ca atare întăresc ideea că cei care au probleme şi  au fost verificate de alte instituţii nu au ce căuta la prefectură”, spunea prefectul săptămâna trecută.

Avocatul poporului, invitat să legalizeze ,,lista ruşinii”

Săptămâna aceasta, prefectul nu numai că şi-a menţinut declaraţia, dar a precizat că va iniţia un proiect de modificare a legii privind reducerea birocraţiei cu ajutorul avocatului poporului. Astfel, aşa zisa ,,listă a ruşinii”, care cuprinde numele persoanelor certate cu apa, săpunul şi limbajul civilizat, va fi legalizată.

,,Săptămâna trecută am făcut nişte declaraţii cu mare impact în media locală şi naţională. Am făcut deliberat acele declaraţii.  Ştiam foarte bine ce mă aşteaptă. Voi încerca să iniţiez o modificare a acestei legi care va scăpa prefecţii de corvoada audienţelor. Între mine şi avocatul poporului este o lungă relaţie. Săptămâna viitoare voi avea o întâlnire cu domnia sa şi cu reprezentantul pe zona Piteşti în vederea modificării Hotărârii de Guvern 1723/2004, privind aprobarea Programului de măsuri pentru combaterea birocraţiei în activitatea de relaţii cu publicul. Dacă reuşim să facem această modificare scăpăm de petiţiile nerezolvabile. Au venit în audienţă, cu aceleaşi petiţii, de câte 42, 31, 29 de ori, pe probleme rezolvate deja de justiţie, aveau hotărâri judecătoreşti definitive. O doamnă a venit de 55 de ori… Mulţi dintre ei au fost cu aceleaşi petiţii şi la foştii prefecţi. Şi atunci am propus ca toate persoanele care vin în audienţă cu aceleaşi petiţii să nu mai aibă acces  la audienţe de la un anumit număr. Dacă stau de vorbă în fiecare lună cu cei care au petiţii nerezolvabile, cedez nervos”, a precizat prefectul.

DANA NEDESCU