Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ne-am făcut de maro şi la bulgari!

În fiecare an, la început de septembrie, liderul organizaţiei judeţene a PNL – deputatul Cristian Buican, lansează presei locale invitaţia de a-l însoţi pe litoralul bulgăresc, el „seminarizând”, alături de zeci de primari liberali, binefacerile turismului din ţara vecină. Anul acesta, Buican a plecat la Nisipurile de Aur, împreună cu 40 de primari şi 10 ziarişti. Fără să ţină cont de orgoliile conducătorilor publicaţiilor afirmate şi serioase, care nu acceptă compromisul cu prezența unor antisociali în colectivitate, el s-a ales cu participarea unor ziarişti de la publicaţiile modeste şi nesemnificative, câțiva dintre ei fiind renumiți cu comportări agresive.

Mulţi dintre ziariştii invitaţi la „minivacanţa liberală”, după ce au consultat lista cu participanţii care au confirmat prezenţa, au renunţat la invitaţie, anticipând cele ce se vor întâmpla. Prezenţa unui pseudo-ziarist, cunoscut ca scandalagiu şi consumator fruntaş (ba, chiar doi, numai ca al doilea a fost reținut, de data asta!), i-a îngrozit pe mulţi care au considerat că este indemnă participarea lor la batjocorirea şi umilirea profesiei. Fac mențiunea că majoritatea participanților s-au disociat de posibilii scandalagii, pe parcursul desfașurării week-end-ului având o ținută și un comportament matur, serios și conform educației dovedită până acum. Ei bine, ceea ce s-a anticipat, s-a întâmplat! În articolul de mai jos, scris cu curaj de „inginerul de ziare” George Smeoreanu în publicația sa „Criterii politice”, susţine temerea celor care au refuzat participarea și cele afirmate de noi.

Menţionăm că majoritatea celor care au declinat invitaţia au avut în vedere cruntele beţii pe care le trag ziariştii fără firmă profesională prezenți printre invitații liberalilor, cunoscuți ca fiind cu faimă doar printre sticlele cu bere şi lipsa din echipa de vacanță a unor parteneri de dialog. În această categorie rușinoasă nu-i cuprindem pe organizatorii şi primarii liberali participanţi, dar și pe majoritatea jurnaliștilor prezenți, alăturându-ne regretului lor pentru cele întâmplate.

****************************************

Au făcut România de râs. Sânge, sex, scandal la vizita liberalilor vâlceni în Bulgaria

Ceea ce era de aşteptat s-a întâmplat, fiindcă aşa e cu ciobanul, pe unde merge el, vine şi ghinionul. La deplasarea echipei liberale în Bulgaria, s-au petrecut scene incredibile care au făcut de râs România.

Trebuie spus că Buican a avut măreaţa inspiraţie să îl invite la cheful bulgăresc pe simpaticul dar năbădăiosul ziarist Francisc Szocs. Omul le mai pusese odată masa în cap la o conferinţă de presă, dar nu s-au învăţat minte. Acum, situaţia a degenerat la maxim. Szocs s-a matrafoxat, cum îi este obiceiul, luându-i la înjurături pe Buican şi camarila. In vino veritas. Viitorul candidat eşuat la funcţia de deputat Victor Stănculescu şi primarul George Popolan, la ordinul lui Buican, l-au închis pe recalcitrantul reprezentant al presei fidele în camera de hotel. Dar ştiţi că presa buicănistă moare dar nu se predă. Szocs a escaladat un burlan şi câteva balcoane şi a intrat pe fereastră în camera unui cuplu de turişti germani.

Bărbatul era la duş, nevasta în pat. Ce s-a gândit ziaristul, s-a culcat lângă nevastă şi a început să facă pe Don Juan de Marcospritz. Când a ieşit neamţul din baie, vă daţi seama ce a fost acolo. Pumni, palme, şuturi, sânge la nas, înjurături de mamă şi de ţară. A venit poliţia. Bravo, mă, preşedintele lui Peşte, ne-ai făcut de cacao cu lapte şi dincolo de graniţe! Frumos a fost la întoarcere. Vajnicul gazetar s-a descălţat şi le-a dat primarilor cu pantoful pe la nas, ca să simtă şi ei mirosul de presă independentă. Aşa e viaţa, parşivă. Întâi îţi pierzi minţile şi abia apoi alegerile.

• George Smeoreanu/Criterii politice