Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mihai Țigaret, copilul-minune, care a primit al şaselea Golden Buzz la „Românii au talent”! Se pregătește de doctorat

Vineri seara, la Românii au talent, Andra a apăsat cel de-al șaselea Golden Buzz al sezonului, impresionată de talentul lui Mihai Țigaret, un pianist de 13 ani.
La 13 ani, Mihai Țigaret, originar din Vâlcea, este văzut ca unul dintre copiii minune ai muzicii simfonice, iar în presă a fost numit „micuțul Clayderman”.
De când cântă la pian, nu se visează decât un mare pianist. Este vorbăreț, deschis și îi place la nebunie să fie pe scenă. Îi place să fie primul, dacă s-ar putea, la toate. ”Este năzdrăvan”, spune bunica.
Are 13 ani și este elev al Școlii Gimnaziale WALDORF, structură a Liceului Tehnologic Forestier din Râmnicu Vâlcea. Este și elev al profesoarei Mihaela Manafu de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea, dar ia, de doi ani, și cursuri cu un profesor universitar de muzică din București.

La vârsta de nouă ani, pentru că îi plăcea muzica, Mihai a încercat să cânte pe o pianină de jucărie. După puțin timp a contactat un profesor de pian pentru a învăța pianul în stil profesionist.

Al treilea Golden Buzz la Românii au talent. La 6 ani face calcul japonez mental
Premiat de nenumărate ori. Mihai a avut un recital de pian solo la Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea. În martie 2019 a câștigat premiul I la Festivalul-Concurs Pro Piano desfăşurat în Sibiu, la care a interpretat „Rapsodia Ungară”, o piesă celebră şi dificilă chiar şi pentru profesionişti. În iunie, a participat la concursul de pian Musica Mundi din București, unde a câștigat marele premiu Acordat de Casa Pianelor Boem & Bol, o pianină în valoare de 4.500 de euro. Bunicii au spus organizatorilor că au deja un pian foarte bun acasă, așa că au convenit împreună ca premiul să constea de fapt într-un pian cu coadă.
Mihai se pregătește să dea examen la Colegiul Național Dinu Lipatti din Capitală, unde cel mai probabil o să intre, iar bunicii sunt dispuși să se mute aici cu el.
Participarea la Românii au talent reprezintă o ieșire importantă în public. Dacă ar câștiga, bunicii ar cumpăra o locuință în București pentru ei, iar lui Mihai i-ar cumpăra un pian de o mai bună calitate.

Reacțiile juraților

În urma dialogului cu el, Florin Călinescu s-a declarat învins și s-a ridicat să plece acasă, iar Andra a apăsat cel de-al șaselea Golden Buzz al sezonului: ”Te ador, efectiv!”.
„Mihai e un geniu, e special. Aşa ceva n-am mai trăit până acum. Nu pot decât să fiu mândru că am fost părtaş la ce s-a cântat acolo pe scenă”, a recunoscut juratul Mihai Petre.
„El pare că e de pe altă planetă… În ce conjunctură, ce profesori au nimerit astfel de copii, care să-i facă să devină atât de pasionaţi încât să acumuleze atâtea cunoştinţe şi să se ajungă la un asemenea nivel artistic, la o vârstă atât de fragedă!”, a comentat şi Andi Moisescu.

Florin Călinescu i-a prezis: „Este născut să ajungă pe marile scene ale lumii, cărând povara geniului său.”

„Mă voi duce să-mi dau doctoratul la anul, în Viena”
Mihai Ţigaret le-a mărturisit ulterior lui Pavel Bartoş şi lui Smiley că, în ciuda vârstei, se pregăteşte să-şi dea doctoratul în muzică, peste un an.
„Pot să fac oricând o lucrare de doctorat. Mă pregătesc. Peste un an pot să-l dau. Dar asta se poate doar în alte ţări, nu şi în România. Mă voi duce să-l dau la Viena”, a spus băiatul.

Sursa: Pro TV