Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Lucrările de lângă Şcoala „Take Ionescu” au intrat în linie dreaptă! În decembrie vor fi gata

Părinţii elevilor care învaţă la Şcoala „Tache Ionescu” din Râmnicu Vâlcea nu vor mai avea dureri de cap atunci când vor veni să îi ducă sau să-şi ia copiii de la unitatea de învăţământ. Edilul Râmnicului, Mircia Gutău a precizat că lucrările ce prevăd lărgirea străzii şi amenajarea unei parcări sunt în grafic şi se vor finaliza în luna decembrie. Aşadar, părinţii care se chinuiau să parcheze maşinile pe unde apucau vor beneficia de anul viitor de spaţiu suficient pentru a opri vehiculele şi pentru a merge la clase cu copii lor liniştiţi.

Lucrările de lărgire a străzii Constantin Brâncoveanu (lângă Școala Take Ionescu) se apropie de final. Strada va beneficia și de parcare, astfel încât să nu mai existe blocaje atunci când părinții vin să aducă sau să își ia copiii de la școală. A fost trasat și sensul giratoriu, care va fi realizat la intersecția acestei străzi, cu strada Gral Praporgescu (lângă Primărie). Dacă nu va ploua și se va putea turna asfalt, pe 6 decembrie vom circula pe noua stradă.

Locuri de parcare, spaţii verzi şi dublu sens de circulat

Administrația locală din Râmnicu Vâlcea dorește asanarea parcelelor care cuprind cele două imobile amintite mai sus și realizarea unui spațiu public care să cuprindă, prin lărgirea carosabilului străzii Constantin Brîncoveanu, următoarele:
– cca. 50 de locuri de parcare care să deservească vizitatorii care vin la Primărie și la Școala Take Ionescu, rezolvate în lungul benzilor carosabile de circulație pe o lungime de cca. 85 m;
– un spațiu verde amenajat cu alei pietonale și mobilier urban cu rol benefic din punct de vedere peisager, prin deschiderea perspectivei vizuale între monumentele existente în zonă și amplificarea spațiului public pietonal reprezentat de scuarul Primăriei.

Sunt propuse trei variante de rezolvare a parcajului, una cu locurile de parcare dispuse în lungul benzilor carosabile, de fiecare parte a acestora, și două variante cu locurile de parcare dispuse ”în spic” la 45°, tot în lungul benzilor carosabile. Obiectivele propuse se suprapun din punct de vedere al funcțiunii urbanistice cu prevederile Regulamentului Local de Urbanism pentru subzonele Vp și Tr , conform PUZ Zona Centrală Rîmnicu Vîlcea, aprobat la 31.08.2015. Lucrările propuse nu afectează rețelele existente în subteran. Se vor face lucrări de racordare la rețeua de canalizare pentru carosabilul nou propus sau refăcut. Se propune refacerea instalației de iluminat stradal în porțiunea strazii C. Brîncoveanu care își mărește prospectul. Se vor face lucrări de amenajare peisageră a scuarului Primăriei și a porțiunii de spațiu verde adiacent strazii C. Brîncoveanu prin dalaje pietonale noi, mobilier urban, fântâni, iluminat ambiental, vegetație.

Valoarea investiţiei este estimată ase ridica la cca. 1.675.000 lei (fără TVA), la care se adaugă valoarea exproprierii parcelelor aflate în proprietate privată. Investiţia va fi suportată din bugetul local al municipiului Râmnicu Vâlcea.