Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ISU Vâlcea: Exercițiu cu victime multiple și plan roșu de intervenție

În data de 24.06.2021, între orele 10.00 şi 12.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea va desfășura, în localitatea Milcoiu, în parcarea din imediata apropiere a râului Topolog, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, pentru antrenarea structurilor specializate în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situații de urgență generate de accidente de circulație cu victime multiple, urmate de incendii.

Exercițiul va începe la ora 10.00, cu prezentarea situației tactice. Aceasta presupune producerea unui accident cu victime multiple, pe DN7. În accident sunt implicate o cisternă și un microbuz de transport pasageri cu mai multe persoane rămase blocate în interior, urmat de un incendiu la autocisterna de transport motorină.

În urma producerii accidentului, situația tactică presupune activarea Planului Roșu de Intervenție, la fața locului urmând să acționeze echipaje de: descarcerare, stingere, ambulanțe SMURD și SAJ, echipaje de poliție, pentru restricționarea traficului și ulterior fluidizarea acestuia, precum și autospeciala CBRN. De asemenea, la fața locului se va organiza și un punct medical avansat pentru efectuarea tirajului medical. În sprijin se va solicita și autospeciala de victime multiple din cadrul ISU Argeș pentru transportarea victimelor la cele mai apropiate unități medicale.

În speranța că cetățenii din zonă înțeleg necesitatea organizării unor astfel de exerciții și nu vor intra în panică, le mulțumim pe această cale.