Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO. Razie rutieră pentru a combate conducerea autoturismelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive

Polițiștii rutieri vâlceni au acționat în perioada 16-22 iunie a.c., în baza Programului Operațiunilor Europene 2021 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), fiind planificată planificată acțiunea ,,Alcohol & Drugs” destinată combaterii conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive.

Polițiștii au fost prezenți în trafic pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, respectarea normelor sanitare pentru limitarea Covid19, dar și pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative.

Au fost testați alcooloscopic 1.339 de conducatori auto, fiind constatate 12 infrracțiuni, în baza cărora s-au întocmit dosare penale.

De asemenea, s-au constatat 29 de infracțiuni.

Conducătorii auto au fost instruiți cu privire la pericolele la care se expun consumând alcool înainte de a se urca la volan, sau alte substanțe psihoactive, dar și cu privire la consecințele încălcării normelor legale.