Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

IMAGINI SPECTACULOASE din dronă cu bretelele de la pasajul Tudor Vladimirescu! Investiția va fi inaugurată cu 4 luni mai repede

Lucrările la bretelele de la pasajul suprateran Tudor Vladimirescu sunt pe ultima sută de metri. Proiect de suflet al primarului Mircia Gutău, investiția care se ridică la peste 20 milioane de lei, va fi gata mai devreme decât termenul prevăzut de constuctor. Primarul Mircia Gutău a anunțat că primele autoturisme vor putea circula pe noile bretele în data de 30 noiembrie, când intențioenază să inaugureze lucrările.
”Este pentru prima dată când un proiect de o asemenea compexitate este finalizat cu 4 luni mai devreme. Oamenii s-au obișnuit că, în general, la noi în țară, tot ceea ce se promiote, nu se realizează. Iată că la noi, la Râmnicu Vâlcea, se finalizează mai devreme. Se lucrează intens și am convingerea că pe 30 noiembrie vom inaugura această investiție. S-au făcut eforturi considerabile și vreau să mulâumesc de pe acum constructorului, care lucrează non-stop, inclusiv sâmbăta și duminica, astfel încât obiectul să fie realizat cât mai repede.
Vâlcenii vor vedea ce înseamnă cu adevărat o investiție în infrastructură, care va conduce la fluidizarea circulației, sunt convins de acest lucru”, a declarat primarul Mircia Gutău.

Despre proiect
Investiţia care valorează 20.816.297,4 lei (fără TVA) va soluţiona multiplele probleme de trafic existente la acest moment şi se estimează că se va finaliza cel mai târziu în primăvara anului 2020.
În cadrul proiectului sunt prevăzute următoarele:
– prelungirea bulevardului Tineretului de la strada Libertăţii până la pasajul Tudor Vladimirescu pe sectorul cuprins între str. Libertăţii şi începutul bretelelor de acces la pasajul Tudor Vladimirescu cu o arteră de circulaţie pe 4 benzi, încadrată de trotuare şi cu separator median de sens prevăzut cu spaţiu verde.
– realizarea legăturilor rutiere pentru relaţiile prelungirea bd. Tineretului – bd. Tudor
Vladimirescu prin intermediul unor bretele racordate la pasajul de pe bulevardul Tudor Vladimirescu, constând în următoarele etape:
– sectorul cuprins între începutul bretelelor de acces la pasajul Tudor Vladimirescu şi sensul giratoriu de sub pasaj
– realizarea tuturor legăturilor rutiere între str. Referendaru, str. Ferdinand, prelungirea bd. Tineretului precum şi accesul la pasajul proiectat pe bd. Tudor Vladimirescu spre cartier Traian şi dinspre cartier Ostroveni prin intermediul unui sens giratoriu amplasat sub pasaj
– refacerea legăturii rutiere cu str. Ferdinand
– refacerea legaturii rutiere cu str. Referendaru
– implementarea de măsuri privind dirijarea traficului în zona intersecţiei prelungirii bd.
Tineretului cu str. Libertăţii şi str. Crişan în vederea asigurării capacităţii de circulaţie până la realizarea integrală a măsurilor propuse prin studiul de trafic.