Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HEROINĂ ascunsă în telefoanele mobile ale unor deţinuţi de la Jilava

Un subofiţer de la Penitenciarul Jilava care din august a introdus în unitatea de detenţie heroină ascunsă în telefoane mobile, pentru deţinuţi sau persoane arestate, a fost reţinut, alături de alte patru persoane. Drogurile de mare risc şi telefoanele mobile erau introduse în Penitenciarul Jilava – Bucureşti şi Spitalul Penitenciar Jilava – Bucureşti cu ajutorul sau prin intermediul lui D.C, subofiţer la Spitalul Penitenciar Jilava, care primea pentru aceste „servicii” importante sume de bani de la celelalte persoane cercetate în cauză, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Bucureşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la BCCO Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie, au făcut, marţi, percheziţii domiciliare şi controale la Penitenciarul Jilava şi la Spitalului Penitenciar Jilava, acţiunea vizând introducerea în unitatea de detenţie a unor obiecte interzise, traficul de droguri de mare risc, luarea şi darea de mită.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii A.F, J.M.V, R.M, B.P.V şi D.C, împreună cu alte persoane, în perioada august 2013 – noiembrie 2013, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale au introdus în Penitenciarul Jilava-Bucureşti şi Spitalul Penitenciar Jilava-Bucureşti telefoane mobile în interiorul cărora s-au aflat în unele cazuri cantităţi de heroină destinate traficării şi consumului persoanelor private de libertate aflate în executarea unor pedepse sau mandate de arestare preventivă în penitenciarele anterior menţionate”, potrivit DIICOT.

Procurorii au emis, marţi şi miercuri, pentru cinci inculpaţi ordonanţe de reţinere pe o perioadă de 24 de ore. Acţiunea a fost făcută cu sprijinul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.