Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Persoană grav accidentă pe domeniul schiabil Transalpina Ski Resort

O persoană s-a accidentat, duminică, pe domeniul schiabil Transalpina Ski Resort din județul Vâlcea, în cazul său existând suspiciunea de fractură a coloanei vertebrale. Pentru transportarea sa la spital a fost solicitată intervenția unui elicpoter SMURD, informează reprezentanții Salvamont România.
„Salvamont România vă avertizează că, în aceasta perioadă, consistenţa zăpezii este diferită de-a lungul pârtiilor de schi, porţiunile îngheţate alternează cu cele cu zăpadă moale şi se pot produce foarte uşor accidente.
Salvamont România vă îndeamnă la atenţie şi responsabilitate în derularea activităţilor montane şi vă invită să vă alăturaţi campaniilor noastre de reducere a numărului de accidente pe munte”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Salvamont România.
”A fost un apel prin 112, am trimis imediat echipa, am securizat zona și am acționat. Am fost chemați la un accident pe pârtie, după ce s-au tamponat două persoane. Primul salvator care a ajuns la fața locului a spus că este nevoie de targă de transport, de guler cervical. Imediat, s-a apelat și la elicopter, deja Bucureștiul ridicase elicopterul să-l trimită la Vâlcea, însă nu a mai fost cazul pentru că persooana era stabilă și trebuia transportată la UPU Vâlcea.
În acest moment, doamna care s-a accidentat este stabilă. Existau probleme la coloana și la cap. Momentan este stabilă, fără probleme, s-a solicitat elicopterul, dar a fost transprtatră cu Ambulanța la spitalul Brezoi, ulterior la SJU Vâlcea”, Marcel Andreescu, șef Salvamont Voineasa.

 

foto credit Salvamont Voineasa