Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO. Cabană distrusă de doi brazi căzuți, în localitatea Călimănești

Două zile au fost necesare pentru îndepărtarea a doi brazi uriaşi care au căzut peste un imobil din staţiunea balneară Călimăneşti – Căciulata, în judeţul Vâlcea.

Incidentul s-a petrecut marţi după-amiaza, 8 februarie, dar a fost nevoie de intervenţia unei macarale de mare capacitate pentru a se reuşi îndepărtarea acestora. Imobilul distrus se află în vecinătatea Taberei şcolare de la Căciulata şi în apropierea Mănăstirii Cozia.

„Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea au fost solicitaţi în cursul zilei de ieri, 08.02.2022, ora 14:00, pentru degajarea a doi copaci smulşi din rădăcini de rafalele de vânt care s-au manifestat cu putere. Iniţial nu s-a putut degajarea acestora cu mijloacele avute la dispoziţie. S-a încercat secţionarea lor, însă a fost nevoie de ridicarea trunchiului cu ajutorul unei macarale de mare capacitate, operaţiunea fiind reluata astăzi în jurul prânzului”, au transmis reprezentanţii ISU Vâlcea.

Aceeaşi sursă a mai menţionat că brazii au distrus acoperişul cabanei şi mansarda clădirii, ambele fiind grav avariate.

„Din fericire, nu a fost nimeni surprins în interior”, au mai precizat reprezentanţii ISU Vâlcea.

Pentru că brazii nu au putut fi îndepărtaţi în cursul zilei de marţi, proprietarul pensiunii s-a văzut nevoit să apeleze la administraţia publică locală pentru a limita pagubele, solicitând o macara pentru ridicarea copacilor în cursul zilei de miercuri, 9 februarie.