Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Bilanţul inundaţiilor din Vâlcea până astăzi, ora 11:00

Ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice periculoase produse la nivelul judeţului Vâlcea, au fost identificate la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, în sedinţa extraordinară din data de 10.07.2018, ora 11.00, următoarele zone critice apărute pe cursurile de apă, respectiv:

– pârâul Stăncălău (Iazul Morţilor), oraş Băbeni – SGA Vâlcea intervine cu un buldoexcavator, 5 salariaţi şi 200 saci cu nisip;

– pârâul Valea Plopilor, comuna Vaideeni – SGA Vâlcea intervine în zona respectivă cu un excavator;

– pârâul Lotru, pct. Râpa Brădişor – SGA Vâlcea intervine cu un excavator pentru deblocarea albiei de aluviunile provenite de pe versant mal stâng;

– pârâul Olteţ, comuna Alunu, zona haldei de steril Gropile – SGA Valcea intervine cu utilaje şi salariaţi din cadrul formaţiei de lucru Horezu;

– pârâul Luncavăţ, comuna Oteşani, pct. Cârstăneşti – SGA Valcea intervine cu utilaje şi salariaţi din cadrul formaţiei de lucru Horezu pentru prevenirea eroziunilor de mal şi punerea în siguranţă a proprietăţilor riverane;

– pârâul Topolog, comuna Nicolae Bălcescu, sat Dosu Râului – SGA Vâlcea intervine cu un excavator şi un buldozer, pentru protecţia drumului judeţean DJ 678 D şi a proprietăţilor riverane.

De asemenea, echipajele de intervenţie ale ISU Vâlcea acţionează în cooperare cu SVSU pentru limitarea şi înlăturarea efectelor fenomenelor hidrologice în urmatoarele localități: Orlești (1 beci), Ștefănești (1 anexă), Drăgășani (5 gospodării pe str. Ferdinand, 1 gospodărie pe str. Digului, 5 gospodării pe str. Cpt. Hoarcă și 3 gospodării pe str. Progresului),Călimănești (DN 7 inundat pe o distanță de 150 m), Alunu (ieșire din matcă a râului Olteț, afectate 5 gospodării), Mihăești(1 beci), Prundeni (6 gospodării), Căzănești (3 gospodării), Bunești (1 gospodărie), Sutești (1 gospodărie), Horezu (1 gospodărie și curte Biserică), Băile Govora (1 gospodărie), Băbeni (25 case, cca. 70 persoane în curs de evacuare și 4 gospodării pe str. Romani), Râmnicu Vălcea (1 gospodărie pe str. Stolniceni, 1 gospodărie pe str. Morilor, 3 gospodării pe str. Știrbei Vodă).

În localităţile Orlesti, Stefanesti, Copaceni, Popesti, Mateesti,Alunu, Sirineasa, Bunesti, Nicolae Balcescu, Babeni, Mihaesti, Cazanesti, Livezi intervin și S.V.S.U. local cu motopompe din dotarea acestora.

La nivelul reţelelor de energie electrică, la această oră în localitatea Băbeni (LEA Marcea), sunt 120 consumatori întrerupţi și în localitatea Slătioara (Rigetu) sunt 30 consumatori întrerupţi.

Pe drumurile naţionale se circulă normal, cu excepţia DN7 în oraşul Calimanești la Km. 194+500, unde se înregistrează apă pe carosabil, circulaţia fiind deviată pe centura localităţii și în comuna Milcoiu la km 156+900, unde se înregistrează apă pe carosabil, în zonă intervenindu-se pentru evacuarea acesteia.

Pe drumurile judeţene la această oră se circulă normal, dar cu intervenţii din partea administratorului pe următoarele sectoare de drumuri:

– DJ 703 L, oraş Călimăneşti, km 1+100 şi la km 5+800 (comuna Dăeşti) – podeţ colmatat şi aluviuni pe carosabil;

– DJ 643 B, comuna Valea Mare – aluviuni pe carosabil şi şanţuri colmatate;

– DJ 676, comuna Slătioara, km 8+400 – jumătate de cale circulaţie ruptă prin eroziuni de mal stâng pr. Cerna;

– DJ 644 A, comuna Laloşu, km 4+800 – 8+000 – şanţuri colmatate şi aluviuni pe carosabil;

– DJ 677 F, comuna Şirineasa, km 4+500 – 5+300 – aluviuni pe carosabil şi şanţuri colmatate;