Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ACUM. Misiune a pompierilor vâlceni de căutare a unei persoane în râul Olt, în zona barajului Gura Lotrului

UPDATE FOTO/VIDEO, ORA 13:00 – Din păcate, în ciuda eforturilor depuse, acțiunile de căutare s-au încheiat tot fără rezultat. Echipajele se retrag la bază. Personalul hidrocentralei va face verificări ale luciului de apă, la fiecare două ore.

UPDATE 29 MARTIE, ORA 10:00 – a treia zi de căutări
S-a reluat misiunea de căutare persoană în Barajul Gura Lotrului. La locul intervenției sunt urmatoarele forțe și mijloace:
Detașamentul de Pompieri Rm. Vâlcea: 1 autospecială de scafandri, 1 autospecială pentru muncă operativă și 1 barcă;
Stația de Pompieri Brezoi: 1 autospecială de intervenție, 1 ambulanță SMURD, 1 autospecială pentru muncă operativă și 1 barcă;
Forțe ISU: 3 scafandri și 11 pompieri militari;
SALVAMONT Brezoi: 2 salvatori montani;
SALVAMONT Gorj: 2 scafandri.

UPDATE Foto/video, ORA 16:30: Echipajul Salvamont Gorj a ajuns la barajul Gura Lotrului, cu aparatura specifică pentru căutare.A fost constituită o echipă formată din 2 salvamontiști, 2 pompieri militari și o barcă, precum și echipament specific de căutare în mediu acvatic.

UPDATE 28.03. / ORA 08:30. :
Au fost reluate operațiunile de căutare în mediul acvatic a persoanei posibil înecate, în zona barajului Gura Lotrului. Participă 3 ambarcațiuni dotate cu sonar, 1 echipaj de scafandri, 1 echipaj SMURD și o autospecială de intervenție din cadrul Stației Brezoi, Detașamentului Rm. Vâlcea și Detașamentului Drăgășani.

UPDATE ORA 20:00. Persoana nu a fost găsită, forțele se retrag la bază.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Pompierii militari vâlceni au fost solicitați prin SNUAU 112, la ora 17:07, să intervină pentru căutarea-salvarea unei persoane posibil căzute în râul Olt, în zona barajului Gura Lotrului.

Au fost alocate de urgență forțe din cadrul Stației de Pompieri Brezoi, cu o autospecială de intervenție, o autospecială pentru munca operativă cu barcă, precum și o ambulanță SAJ.

Pompierii militari au lansat barca și execută operatiuni specifice de căutare-salvare.

Echipajul de scafandrii din cadrul Detașamentului Vâlcea a ajuns la locul evenimentului.

A fost anunțat și dispeceratul Hidroelectrica.

Misiune în dinamică.