Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Președintele ANPC: Carnea de pui vopsită, „un atentat serios la siguranţa noastră”

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineaţă, printr-o postare de pe contul de Facebook, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună, uneori procedura realizându-se în timpul hrănirii, astfel încât vopseaua să nu poată fi spălată.

În aceste condiţii, afirmă Horia Constantinescu, ne confruntăm cu un „atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi”.

„Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care îşi vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar şi aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut şi să nu poată fi spălată” a mai scris Horia Constantinescu.

Acesta afirmă că şi ouăle primesc altă culoare, odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice pentru a păcăli consumatorul.

Horia Constantinescu mai spune că „acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen” și că „acum se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întregul traseu al puilor vopsiți”.

„Dacă adăugăm şi ingredientul salmonella, descoperit la unele ferme de către colegii noştri, în condiţiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine şi un pericol pentru sănătatea noastră. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniţi pentru a părea mai buni, împănaţi cu tulpini de salmonella periculoase”, a mai scris Constantinescu.