Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

A murit Emil Vețeleanu, ultimul supraviețuitor român al cumplitei bătălii de la Cotul Donului

A murit veteranul de război Emil Vețeleanu (101 ani), a anunțat, miercuri, Consiliul Județean Vâlcea. Emil Vețeleanu este cel mai bătrân veteran de război din Vâlcea și ultimul supraviețuitor român al bătăliei de la Cotul Donului, din Al Doilea Război Mondial, bătălie în care au murit circa 150.000 de militari români. A participat 5 ani pe front și a supraviețuit inclusiv febrei tifoide.

Emil Veţeleanu este cel de-al 88-lea Cetăţean de Onoare al municipiului Râmnicu Vâlcea.

„Eroi au fost, eroi sunt încă! Astăzi, am primit vestea tristă că un om bun și puternic, care și-a pus viața în primejdie pentru țară, a plecat la ceruri. S-a așezat între eroii noștri din ceruri, eroi care au contribuit la ceea ce este astăzi țara, pe pământul strămoșesc. Îi voi purta recunoștință veșnică și îl rog pe Bunul Dumnezeu sa îl odihnească în pace pe veteranul de război, Emil Vețeleanu. Transmit condoleanțe familiei, prietenilor și tuturor celor care l-au cunoscut”, a transmis președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

„Râmnicul a pierdut un Om care ne-a făcut mândri că îi suntem contemporani: Cetățeanul de Onoare Emil Vețeleanu, veteran de război, o persoană cu un destin remarcabil și o conduită exemplară, a plecat dintre noi lăsând un gol în sufletele tuturor celor ce au avut șansa să îl cunoască. Dumnezeu să îi odihnească sufletul! Condoleanțe familiei îndurerate!” a transmis, de asemenea, Mircia Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea.