Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

A fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 4 al Autostrăzii A 1 Sibiu – Piteşti (Curtea de Argeș – Tigveni)

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 4 al Autostrăzii A 1 Sibiu – Piteşti a fost semnat ieri, 15 noiembrie a.c., cu antreprenorul PORR, acelaşi constructor care lucrează deja pe primul lot, între Sibiu şi Boiţa ( 13 km.).

Lotul 4 are o lungime de 10 kilometri între Curtea de Argeş şi Tigveni iar durata de realizare este de 60 de luni din care primele 16 luni pentru proiectare respectiv 44 de luni pentru execuţie. Semnarea contractului câştigat cu o ofertă de 1,6 miliarde lei se face după aproape trei ani de la lansarea licitaţiei : procedura de achiziţie a fost demarată în februarie 2019, un constructor din China obţinuse în 2020 cel mai bun punctaj la evaluarea ofertelor după care a urmat o serie de contestaţii la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor ( CNSC) şi Curtea de Apel Bucureşti (CAB) pentru ca la final, chinezii să rămână excluşi din procedură iar PORR să câştige contractul. Cea mai importantă lucrare de artă pe lotul 4 este Tunelul de la Momaia ( Argeş), un tunel cu o lungime de 1350 de metri,  în total urmând să fie construite şi 12 poduri, pasaje şi viaducte, cel mai lung fiind un viaduct de 630 de metri, a anunţat, Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: ,,Traseul autostrăzii Sibiu-Pitești pe Secțiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeș, are o lungime de circa 10 km și este format din 2 tronsoane. În total, pe Secțiunea 4 vor fi 13 lucrări de artă, dintre care 12 poduri, pasaje și viaducte, cel mai lung viaduct fiind de 630 de metri. Cea mai dificilă lucrare va fi tunelul de la Momaia, cu o lungime de 1,3 km. Valoarea contractului este de 1,6 miliarde de lei fără TVA, iar durata este de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare și 44 luni perioada de execuție a lucrărilor.”