Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

GOOGLE DOODLE: Descoperirea apei pe planeta MARTE (VIDEO)

Doodle-ul motorului de căutare Google a fost schimbat marţi, 29 septembrie a.c., în urma informaţiei venită de la NASA, care a anunţat că pe MArte s-a descoperit apă, în formă lichidă. Această descoperire ar putea însemna că pe Planeta Roşie ar putea exista şi semen de viaţă.

Utilizatorii de Internet pot vedea un logo interactive, dar şi pot distribui filmulețul dedicat descoperii apei pe Marte prin e-mail, dar şi spre a fi publicat pe reţelele de socializare Google+, Facebook şi Twitter.

De-a lungul timpului, cercetătorii au găsit dovezi care să ateste că apa a sculptat misterioasele forme geografice de culoare neagră care apar în timpul lunilor de vară pe Marte, denumite de NASA Recurring Slope Lineae (RSL). Odată cu aceste descoperiri, se pot trage două concluzii: existat viață pe Marte și că pot fi derulate expediții umane pe Planeta Roșie, în viitor.

”RSL apar când apa curge, în zilele calde, pe pantele de pe Marte şi până acum s-a presupus, dar nu era confirmat, că sunt cauzate de apele sărate care se infiltrează în sol. Acum, putem confirma că analizele spectrale, realizate în patru locuri diferite, confirmă teoria”, susţine echipa NASA care cercetează planeta Marte.